trader-riendose-parque-wall-street
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra suaus guanys del 0,2% després que la Xina i els Estats Units hagin confirmat que les converses comercials entre els dos països es reprendran el proper 10 d'octubre. No obstant això, els inversors dubten que es realitzin avenços significatius després de molts mesos de desacords.

El portaveu del Ministeri de Comerç, Gao Feng, ha dit en una conferència de premsa que les dues nacions mantenen una "comunicació estreta" en preparació per a les negociacions del pròxim mes.

També ha confirmat que la Xina ha reprès la seva compra de productes agrícoles nord-americans i ha afegit que els aranzels sobre aquests productes quedaran en suspens.

CNBC ha publicat que la nova ronda de negociacions començarà el dijous, 10 d'octubre. El viceprimer ministre xinès, Liu He, representarà la delegació de Pequín.

ECONOMIA I EMPRESES

A nivell empresarial, el banc Wells Fargo ha anunciat el fitxatge de Charles Scharf com a nou conseller delegat.

A més, Tesla ha filtrat un correu electrònic de la seva CEO, Elon Musk, en el qual s'afirma que "tenen a l'abast" el rècord de lliurar 100.000 automòbils aquest trimestre.

A nivell econòmic, les comandes de béns duradors d'agost van pujar un 0,2%, per sobre de la caiguda esperada de l'1%. No obstant això, excloent-ne el component d'Aviació, les comandes van caure un 0,2%, quan s'esperava un comportament pla.

A més, la despesa personal dels consumidors va avançar un 0,1% l'agost, per sota del 0,3% esperat. Per la seva banda, els ingressos personals del mateix mes van avançar un 0,4%, en línia amb els pronòstics. Falta per publicar-se la confiança del consumidor de setembre, elaborada per la Universitat de Michigan.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,9%, fins als 55,37 dòlars, després que l'Iran hagi assenyalat que els EUA ha ofert aixecar les sancions a les seves exportacions de petroli, cosa que no obstant ha estat negat pel Departament d'Estat nord-americà.

A més, l'euro s'aprecia un 0,07%, fins als 1,0929 dòlars, després d'haver marcat mínims de dos anys en el seu encreuament contra el bitllet verd als 1,090 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,71%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys avança fins a l'1,67% i el del bo a 3 mesos cau fins a l'1,81%.

"El dòlar es manté en alta demanda enfront dels seus parells del G10, en dies durant els quals la notable incertesa política ofereix suport als actius refugis. L'escenari polític nord-americà roman en un estat d'agitació, amb el president Trump llançant acusacions al denunciant que va desencadenar la controvèrsia d'Ucraïna aquesta setmana", afirmen els experts de Monex Europe.

"Segueix sent difícil jutjar què pot ser l'efecte del judici polític de Trump en el bitllet verd. Mentrestant, el progrés de les converses entre els Estats Units i la Xina segueix sent un factor clau per a la moneda. A més, la Reserva Federal de Nova York va continuar brindant liquiditat als mercats monetaris a curt termini per 60.000 milions en forma d'operacions de recompra", afegeixen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador