dl new york stock exchange us markets wall st wall street nyse dow jones industrial average sp500 trading unsplash
Sharecast / Aditya Vyas via Unsplash

Wall Street cotitza aquest dimecres amb suaus compres després del tancament mixt de dimarts. Els inversors es mantenen a l'expectativa mentre esperen més dades econòmiques als EUA i l'S&P 500 s'enfronta a la mitjana de 200 sessions, una resistència tècnica molt destacada i que ara passa pels 4.000 punts.

  • 39.512,84
  • -

Aquest dimecres s'ha conegut que les vendes al detall als Estats Units van caure al desembre un 1,1%, segons les dades del Departament de Comerç, mentre que la previsió de consens esperava un descens més baix, del 0,8%. En termes monetaris, les vendes al detall van arribar als 677.100 milions de dòlars.

Per Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade, les dades mostren "que l'economia dels EUA s'està desaccelerant, ja que els consumidors dubten a furgar a les butxaques", i considera que "han donat suport al preu de l'or, ja que els operadors creuen que és poc probable que la Fed adopti una política agressiva davant d'una economia feble”.

"Esperem que comenci una recessió al segon trimestre, ja que la inflació elevada, la disminució dels ingressos, l'esgotament de l'excés d'estalvi i els lleus efectes negatius en la riquesa porten els consumidors a reduir les despeses", valoren els expert d'Oxford Economics.

També s'ha publicat l'índex de preus de producció (IPP) per a demanda final, que ha registrat una caiguda del 0,5% al desembre, segons les dades de l'Oficina d'Estadístiques Laborals, molt superior al descens del 0,1% anticipat pel consens. En termes anuals, aquest indicador va augmentar un 6,2% el 2022 després del creixement del 10% registrat el 2021.

Els analistes d'Oxford Economics assenyalen que la "sorpresa a la baixa a l'informe de l'IPP del desembre" reafirma les seves expectatives que "la inflació general de l'IPP es refredi notablement durant els propers mesos, encara que gran part de l'última caiguda es pot atribuir a la volatilitat de la demanda final d'energia, cosa que modera algunes de les notícies positives".

EL BANC DE JAPÓ CENTRA L'ATENCIÓ

A Àsia, el protagonista ha estat el Banc del Japó, que ha anat contracorrent del mercat i ha mantingut sense canvis la seva política monetària ultralaxa.

L'organisme que governa Haruiko Kuroda també ha decidit per unanimitat mantenir la seva política de control de la corba de rendiments, cosa que ha provocat una gran caiguda en la rendibilitat del bo japonès a 10 anys i ha impulsat forts guanys a la renda variable nipona.

MISSATGES OPTIMISTES DES DE DAVOS

A nivell global, els missatges que arriben des del Fòrum de Davos són moderadament optimistes. Gita Gopinath, número 2 del Fons Monetari Internacional, ha assenyalat que la inflació mundial ha donat mostres d'haver arribat al pic.

A més, el viceprimer ministre xinès, Liu He, s'ha mostrat confiat en un repunt econòmic del gegant asiàtic durant els propers mesos. I el canceller alemany, Olaf Scholz, ha afirmat que el seu país evitarà la recessió el 2023.

EMPRESES

Durant la jornada, diverses empreses com Charles Schwab, PNC Financial Services Group i Discover publicaran les xifres, encara que l'atenció es dirigeix als resultats que publicarà Netflix dijous, després del tancament de mercat.

A més, Microsoft contempla retallar aproximadament el 5% de la plantilla a tot el món, uns 11.000 llocs de treball.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones segueix apropant-se, a poc a poc, a la resistència clau dels 34.712 punts. "El seu comportament en aquest nivell de preus és fonamental. Si ho aconsegueix superar, es confirmaria la formació d'un retrocés temporal a la mitjana de 200 sessions.

Aquesta figura és de continuació de tendència i ens faria pensar en una tornada als màxims històrics de començament d'any que va dibuixar als 36.934 punts”, indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per sota, el suport que no perdrem de vista es troba als 32.573 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions. Mentre que respecti aquests preus, es mantindrà intacta la tendència alcista del selectiu nord-americà", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,8% (81,61 dòlars) i el Brent avança un 1,4% (87,16 dòlars). L'Agència Internacional de l'Energia ha elevat la previsió de demanda mundial de cru per la reobertura ràpida de l'economia xinesa.

Per part seva, l'euro continua amb la seva escalada i s'aprecia un 0,7% (1,0862 dòlars), mentre l'unça d'or puja un 0,3% (1.917 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 3,5% i el bitcoin cedeix un 0,5% (21.223 dòlars).

Noticias relacionadas

contador