traders-wall-street-operando
Reuters
39.909,52
  • -
  • -

Wall Street registra guanys moderats del 0,2% amb la mirada, un cop més, en la guerra comercial. El més recent és que Washington considera limitar la inversió dels EUA a companyies xineses, cosa que va provocar pèrdues divendres passat. Tot i que la preocupació ha disminuït després que una portaveu del Tresor hagi assenyalat que no hi ha plans per impedir a les empreses xineses cotitzar a la Borsa nord-americana.

L'assessor comercial de Trump, Peter Navarro, ha assenyalat sobre l'exclusiva publicada per Bloomberg divendres passat que "més de la meitat era molt inexacta o simplement falsa", encara que ha evitat negar que l'Administració estigui plantejant-se limitar els fluxos de capital cap al gegant asiàtic.

Per la seva banda, la Xina ha anunciat "conseqüències significatives tant per a les economies com les empreses de tots dos països" de seguir així. Pequín i Washington esperen a retrobar-se el 10 d'octubre per reprendre les negociacions.

En matèria macro, aquest dilluns es publica l'índex de negocis manufacturers de la Fed de Dallas i l'índex de gestors de compra de Chicago.

Sobre l'inici del procediment d'impeachment contra Trump per les seves pressions al president d'Ucraïna per perjudicar Joe Biden, el funcionari d'Intel·ligència que va denunciar el president testificarà davant el Congrés "molt aviat", segons ha assenyalat Adam Schiff, president del Comitè d'Intel·ligència de la Cambra de Representants.

ESTRATÈGIA BORSÀRIA

Bank of America Merrill Lynch considera "un miracle" que Wall Street acumuli una rendibilitat positiva del 18% aquest any (agafar com a referència l'S&P 500) després de descomptar totes les incerteses que actualment amenacen el creixement econòmic.

Des del banc nord-americà, es declaren "irracionalment alcistes" pel que queda de 2019, a causa del sentiment extremadament baix que detecten al mercat i dels intents desesperats dels bancs centrals per allargar el cicle econòmic.

Tot i això, es mostren "racionalment baixistes per al 2020" perquè esperen "que la bombolla de bons esclati i provoqui un gran sostre en el crèdit, a través dels diferencials, i en les accions, mitjançant un pic dels múltiples". Això, finalment, provocarà un "despalanquejament de Wall Street i una recessió" econòmica.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, els analistes de JP Morgan han elevat el preu objectiu d'Apple fins a 265 dòlars per acció des dels anteriors 243 dòlars, a causa que manegen bones previsions sobre l'evolució dels seus negocis.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,3%, fins als 55,20 dòlars, després que S&P Global Ratings hagi rebaixat la valoració de l'Aràbia Saudita pels atacs soferts en els seus principals instal·lacions petrolíferes.

A més, l'euro es deprecia un 0,4%, fins als 1,0896 dòlars, després d'haver marcat mínims de dos anys en el seu encreuament contra el bitllet verd als 1,0884 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,71%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,67% i el del bo a 3 mesos cau a l'1,79%.

Noticias relacionadas

contador