chinausa680

Wall Street registra suaus compres del 0,2% mentre els índexs de Nova York cotitzen a prop dels seus màxims històrics. El mercat reacciona de forma tranquil·la després de la rèplica en forma de nous aranzels de la Xina als Estats Units.

  • 38.239,66
  • -

La Xina va anunciar aquest dimarts que imposarà aranzels als EUA per valor de 60.000 milions de dòlars. Una mesura duta a terme després de les tarifes imposades per l'Administració Trump aquest dilluns sobre productes xinesos i per valor de 200.000 milions de dòlars, que entrarà en vigor el proper 24 de setembre.

El mateix primer ministre xinès va afirmar aquest dimarts que el gegant asiàtic està tenint "grans dificultats" per mantenir estable la seva economia.

"La Xina s'enfronta a una sèrie de dificultats i desafiaments en matèria econòmica", va reconèixer Li durant un discurs a Tianjin. "L'economia xinesa es veu inevitablement afectada pels notables canvis del context econòmic a escala mundial. De fet, enfrontem grans dificultats per mantenir estable la nostra economia", va postil·lar.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza pla en aquests moments després del seu 'ral·li' de dimarts. El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,01% fins als 69,86 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,08% respecte al dòlar, fins als 1,168.

TENSIONS ESPERADES

Els experts de Barclays Research comenten que ja anticipaven aquest moviment per part dels dos països. "El nostre escenari base assumeix un 20% d'aranzels a totes exportacions xineses als EUA", afirmen. "Les tarifes anunciades per Trump són una mica més baixes del que s'esperava, tot i que els aranzels anticipats per al proper any entren a les nostres previsions", afegeixen.

En la seva opinió, "una escalada més gran del proteccionisme és el més probable". No obstant això, opinen que mentre aquestes tensions comercials estiguin reduïdes de manera bilateral a la Xina i els EUA, els principals afectats seran "les famílies nord-americanes", a causa de la pujada de preus de molts productes.

WALL STREET, APOSTA DELS GESTORS

A nivell estratègic, els gestors de fons confien plenament en la salut de Wall Street. Tot i que el parquet nord-americà sumi la seva ratxa alcista més llarga de la història i alguns gurus comencin a advertir sobre una possible recessió econòmica global, no tenen por d’una correcció a curt termini. Les accions nord-americanes tornen a ser el seu principal aposta cinc anys després.

D'acord amb Global Fund Manager Survey de setembre de Bank of America Merrill Lynch, les inversions que estan fent els gestors de fons a la borsa dels Estats Units estan en un moment pròsper. Les seves companyies són la primera aposta regional en renda variable per primer cop en els últims cinc anys. A més, a l'últim mes, aquests professionals han dut a terme la major sobreponderació a Wall Street des de gener de 2015.

EUROPA I ÀSIA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza amb guanys en quatre dels seus cinc principals índexs (IBEX 35 -0,20%, CAC 40 +0,25%, DAX 30 +0,19%, FTSE 100 +0,10% I PSI 20 +0,29%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX tracta de lluitar amb la formidable resistència dels 9.460 punts.

Per la seva banda, Àsia continua amb la seva particular festa tot i la guerra comercial. Els parquets del continent no s'han immutat i es tenyeixen de verd (Nikkei: +1,25%, Xangai: +1,27%, Shenzhen: +2,02%, Hang Seng: +1,29%), igual que el iuan, que avança un 0,1% enfront del dòlar i se situa als 6,8550 per dòlar.

L'excepció la posa el Kospi sud-coreà que es deixa un moderat 0,10%, tot i les bones notícies que arriben des de Corea. En altres llocs, els guanys són la tònica: ASX200: +0,46%, NZX: +0,31%, Singapur: +1,10%, Tailàndia: +0,96% i Malàisia: +0,56%.

Noticias relacionadas

contador