wall street portada bandera bolsamania
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street registra lleugeres caigudes del 0,3% després d'estar tancat aquest dilluns per la celebració del Dia del President. Divendres passat, els índexs novaiorquesos van marcar nous màxims anuals i es van situar a un 5% dels màxims històrics registrats el setembre i l’octubre.

Dins del front empresarial destaca Walmart, que puja amb força enl Dow Jones després d'elevar les seves vendes un 43% i batre així les expectatives del mercat.

En matèria comercial, la Casa Blanca va anunciar aquest dilluns que les negociacions entre Washington i Pequín continuaran aquest mateix dimarts. I tot després que els EUA hagin posat en dubte la seguretat cibernètica de les tecnològiques del gegant asiàtic, especialment la de Huawei.

Finalment, en matèria macro, aquest dimarts es publicarà l'índex del mercat immobiliari d’NAHB, a més de les reserves setmanals de cru de l'API.

A nivell polític, 16 estats nord-americans han demandat Donald Trump per declarar l'emergència nacional per construir el mur amb Mèxic. El president afronta una dura batalla legal per tirar endavant el seu polèmic projecte.

VOLTA EN 'V' A WALL STREET

Wall Street acaricia l'origen de l'últim impuls baixista, els màxims de la primera sessió de desembre: 26.000 punts del Dow Jones, 7.100 punts del Nasdaq 100 i 2.800 punts de l'S&P 500.

"I per sobre d'aquestes resistències ja no hi ha res realment important fins als màxims anuals (i històrics) de 2018", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"No existeix un patró reconeixedor que les anticipi, com passa amb els 'dobles sòls' o els 'cap i espatlles', entre d'altres. Però en aquesta cas, simplement els preus reboten pràcticament amb la mateixa violència amb què cauen", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 55,36 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,02%, fins als 1,1314 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,64%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,49%.

contador