ep archivo   el presidente de la reserva federal de estados unidos fed jerome powell
RESERVA FEDERAL DE EEUU - Archivo

Wall Street cotitza amb suaus caigudes aquest dimecres després del rebot de dimarts, que va ser liderat una vegada més pel sector tecnològic.

  • 38.686,32
  • -

Com a factor negatiu aquesta jornada, els inversors descompten que els Estats Units estan considerant noves restriccions a les exportacions de xips d'intel·ligència artificial a la Xina, cosa que afecta empreses del sector com Nvidia o Advanced Micro Devices (AMD), que registren caigudes al premarket

FÒRUM DE BANQUERS CENTRALS

Durant la jornada, l'atenció se centrarà en la política monetària, ja que el fòrum de bancs centrals que organitza el Banc Central Europeu (BCE) a Portugal compta amb l'assistència de Christine Lagarde (BCE), Jerome Powell (Fed) i Kazuo Ueda (Banc de Japó) i Andrew Bailey (Banc d'Anglaterra).

Com a bestreta, el vicepresident del BCE, Luis de Guindos, ha dit que la pujada de tipus el juliol és "un fet consumat" i que el setembre "està obert".

A l'escena econòmica, no es publicaran dades rellevants, en espera de les xifres d'atur setmanal als EUA de dijous i del deflactor PCE de divendres (mesura favorita d'inflació de la Reserva Federal).

"Malgrat el rebot, el més lògic (i sa) seria que veiem noves preses de beneficis puntuals després de les fortes pujades acumulades durant l'any.

La següent referència clau serà els resultats empresarials del segon trimestre (mitjans de juliol), així que no descartem que la lateralitat/degoteig a la baixa continuï almenys fins aquell moment”, argumenten des de Bankinter.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500, que va dibuixar màxims anuals el 16 de juny als 4.448 punts, es va deixar un "buit baixista el dia 20 que ens fa pensar en una extensió de les caigudes fins als mínims del buit alcista que va deixar el passat dia 2 als 4.221 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"L'índex podria estar donant forma a un retrocés temporal al voltant del suport que presenta als 4.200 punts. Per aquests preus, el més normal és que tornem a veure la tornada de les compres", afegeix.

"El seu aspecte tècnic és bo i tot sembla indicar-nos que, després de la correcció actual, podríem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.600 punts. Les perspectives tècniques per als propers mesos són bones", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,53% (68,06 dòlars) i el Brent rebota un 0,48% (72,61 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,1% (1,0951 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,24% (1.919 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,758% i el bitcoin baixa un 1,62% (30.204 dòlars).

Noticias relacionadas

contador