wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra un suau rebot del 0,3% després de dues jornades de pèrdues moderades i amb la mirada en el mercat de matèries primeres, concretament en el petroli. El cru protagonitza la sessió amb pujades del 3% després de l'incendi d'un petrolier al mar d'Oman que ha estat atacat prop de la costa de l'Iran, en l'estratègic estret d'Ormuz.

L'atac als petroliers es produeix en un clima de creixent tensió al Golf Pèrsic, a causa de les sancions aprovades pels Estats Units per congelar les exportacions petrolíferes del règim persa.

L'incident es produeix mentre el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, es troba de visita a Teheran per intentar llimar asprors i aconseguir algun tipus d'acord que alleugi la tensió a la zona.

Dins del front macro, les peticions inicials de desocupació als EUA han repuntat fins a 222.000 des de 219.000, per sobre de la caiguda esperada fins a 216.000. A més, les peticions contínues han pujat fins a 1.690.000, lleugerament per sobre dels 1,68 milions anticipats.

Al front comercial, les mirades continuen posades també a la cimera del G-20 que se celebrarà entre el 28 i el 29 de juny a Osaka, Japó.

Allà s'espera que Donald Trump i Xi Jinping es tornin a veure les cares, encara que la trobada encara no ha estat confirmat. El dirigent nord-americà ha amenaçat amb imposar aranzels sobre altres 300.000 milions de dòlars en importacions xineses si la reunió no se celebra.

A l'escena empresarial, Disney repunta un 1% al Dow Jones després que els experts de Morgan Stanley hagin elevat la valoració de les seves accions fins a 160 dòlars des de 135 dòlars per títol.

En altres mercats, el petroli West Texas puja gairebé un 4%, fins als 53,12 dòlars, a causa de l'incident esmentat anteriorment sobre l'atac a dues petroliers a l'estret d'Ormuz. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1275 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys es relaxa fins al 2,11% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que se situa al 2,22%.

Noticias relacionadas

contador