ep huawei defiendesus movilestabletasexistentes noveran afectados porvetogoogle
HUAWEI TWITTER - Archivo

L'Oficina de Gestió i Pressupost de la Casa Blanca (OMB) ha anunciat aquest dimecres al Congrés dels Estats Units que complirà amb el termini de dos anys per prohibir els contractes federals amb empreses que facin negocis amb el gegant xinès Huawei, part d'una llei de defensa aprovada l'any passat, segons una carta a la qual ha tingut accés Reuters.

"El Congrés ha deixat clar durant els últims dies com n'és d'important implementar la llei dins dels dos anys proporcionats i ho farem", ha indicat el director interí de l'OMB, Russ Vought, en una carta al senador James Inhofe, que presideix la Comissió dels Serveis Armats del Senat.

La setmana passada, l'OMB va assenyalar que necessitaria més temps per implementar la prohibició, que requereix que els proveïdors i contractistes externs deixin de comprar i utilitzar productes de Huawei.

No obstant això, la Casa Blanca ha canviat de rumb després de les "recents converses amb el Congrés", segons ha afirmat Vought en una carta datada aquest dimecres. "A mesura que avancem per complir amb el termini legal, treballarem amb el Congrés per abordar qualsevol imprevist que sorgeixi", ha asseverat Vought.

La prohibició és part de les mesures que està prenent els Estats Units contra Huawei, el major fabricant d'equips de xarxes de telecomunicacions del món, al qual Washington acusa d'espionatge i robatori de propietat intel·lectual.

La companyia xinesa ha negat en reiterades ocasions que estigui controlat pel govern de la Xina, els serveis militars o d'Intel·ligència i ha presentat una demanda contra el govern dels Estats Units per les restriccions.

Noticias relacionadas

contador