rusiacbeconomia33

Una altra rebaixa més per a Rússia. S&P Global Ratings rebaixa la qualificació del deute rus a 'CCC-' i l'agència de qualificació financera avisa que podria degradar-lo encara més, ja que, com assegura, les últimes sancions soscaven la capacitat del Banc Central de Rússia per actuar.

"El conflicte militar de Rússia amb Ucraïna ha provocat una nova ronda de sancions del G7, incloent-hi les dirigides a les reserves de divises del Banc Central de Rússia (CBR). Això ha tornat inaccessible una gran part d'aquestes reserves, soscavant la capacitat del CBR per actuar com a prestador d'última instància i perjudicant el que havia estat, fins fa poc, la fortalesa creditícia excel·lent de Rússia: la seva posició de liquiditat externa neta", assenyalen.

Afegeixen en un comunicat que, per mitigar l'alta volatilitat resultant del tipus de canvi i del mercat financer, i per preservar les reserves de divises restants, les autoritats russes, entre altres mesures, han introduït mesures de control de capital “que entenem podrien impedir que el tenidors de bons del govern no residents rebin pagaments d'interessos i capital en hora”.

Com a resultat, baixen les seves qualificacions creditícies sobiranes en moneda local i estrangera a llarg termini de Rússia a 'CCC-' des de 'BB+' i 'BBB-', respectivament. "La rebaixa segueix la imposició de mesures que creiem que probablement augmentaran substancialment el risc d'incompliment", expliquen.

Aquests darrers dies han estat diverses les agències de qualificació que s'han pronunciat sobre la situació. Fitch i Moody's han retallat fins a 'B' i 'B3', respectivament, la nota de solvència del deute sobirà de Rússia, a la categoria especulativa o 'bo escombraries', a mesura que augmenta el risc que les sancions internacionals puguin soscavar capacitat i disposició per pagar el deute. Per part seva, Scope Ratings ha rebaixat les qualificacions d'emissor a llarg termini i de deute sènior no garantit de Rússia a BB+, tant en moneda estrangera com local, i les ha posat en revisió.

Noticias relacionadas

contador