rusiacbsanciones22

Fitch i Moody's han retallat fins a 'B' i 'B3', respectivament, la nota de solvència del deute sobirà de Rússia, a la categoria especulativa o 'bo escombraries', a mesura que augmenta el risc que les sancions internacionals puguin soscavar capacitat i disposició per pagar el deute. Les agències de qualificació creditícia mantenen en vigilància els ratings del país davant de la possibilitat de fer retallades addicionals.

En concret, Fitch retalla ha retallat la nota de solvència a llarg termini com a emissor de Rússia fins a 'B' des de 'BBB', situant la seva qualificació en observació negativa davant el debilitament de les finances públiques i externes, la desacceleració del creixement, el risc intern i geopolític elevat i la possibilitat de noves sancions.

Mentrestant, Moody's ho fa des de 'Baa3' fins a 'B3', assenyalant el risc d'interrupció més gran del pagament del deute sobirà ateses les sancions severes i coordinades i les preocupacions significatives sobre la voluntat de Rússia de complir amb les seves obligacions.

D'aquesta manera, les tres principals agències de qualificació ja situen la nota de solvència de Rússia a la categoria especulativa, després que S&P Global Ratings rebaixés la nota russa la setmana passada fins a 'BB+' des de 'BBB-', assenyalant la possibilitat que es produeixin noves retallades.

"A mesura que augmenta el risc que les sancions internacionals imposades a Rússia en resposta a la invasió d'Ucraïna puguin soscavar la seva capacitat i disposició per pagar el deute, les principals agències han reduït la seva qualificació creditícia a bones escombraries", comenten a Singular Bank. Afegeixen que "les sancions han augmentat els riscos d'estabilitat macrofinancera i representen un gran impacte en els fonaments crediticis de Rússia. Fitch va assenyalar específicament que les sancions dels EUA i la UE que prohibeixen les transaccions amb el banc central de Rússia tindran més impacte en els fonaments crediticis que qualsevol restricció anterior, alhora que espera més sancions al sector bancari rus".

"Fitch va reduir la qualificació creditícia de Rússia a escombraries, cosa que farà que els operadors s'ho pensin dues vegades abans d'invertir a Rússia", apunta Avatrade.

Aquesta mateixa setmana, Scope Ratings també rebaixava les qualificacions d'emissor a llarg termini i de deute sènior no garantit de Rússia a BB+, tant en moneda estrangera com local, i les ha posat en revisió. Les qualificacions d'emissor a curt termini s'han rebaixat a 'S-3', tant en moneda estrangera com a local i també s'han posat en revisió per a possibles rebaixes addicionals.

contador