wall street portada bandera bolsamania
38.207,85
  • -
  • -

Wall Street registra signe mixt després de tocar màxims anuals aquest dilluns al so de les bones notícies que van arribar sobre les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units.

Al panorama empresarial, la cadena de bricolatge Home Depot ha publicat un benefici més feble del que s'esperava, per la qual cosa les seves accions cauen gairebé un 2% i són el principal llast per al Dow Jones, al costat de Caterpillar (-2,3%). En positiu, Microsoft (+1%) i Cisco Systems (+0,9%) són els valors més alcistes.

Una altra empresa destacada és Tesla, després que la SEC hagi acusat Elon Musk d'incomplir la seva sentència i hagi demanat al jutge la seva detenció.

En matèria comercial, Donald Trump va anunciar diumenge que ajornaria els aranzels al gegant asiàtic que anaven a entrar en vigor el proper 1 de març. El president dels EUA va citar un "progrés significatiu" en les negociacions i prepara una trobada amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, per a finals de març.

COMPAREIXENÇA DE POWELL

El mercat també té la mirada posada en Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), que compareix al Congrés després que el banc central que presideix ratifiqués recentment una política més acomodatícia respecte als tipus d'interès.

"Encara que considerem que les condicions econòmiques actuals són saludables i que les perspectives econòmiques són favorables, durant els últims mesos hem vist alguns indicadors creuats i senyals conflictius", ha assenyalat el banquer central.

DADES ECONÒMIQUES

A nivell macro, els inicis d'habitatges de desembre han baixat un 11%, molt més de la baixada esperada del 0,5%. En positiu, els permisos de construcció han repuntat un 0,3%, per sobre de la caiguda prevista del 2,8%.

A més, l'índex Case Shiller de preus d'habitatge va registrar una pujada del 4,2% el 2018, per sota del 4,5% anticipat. I l'índex Redbook de vendes al detall va caure un 1,4% la setmana passada. Finalment, l'índex manufacturer de la Fed de Richmond ha repuntat fins a 16 des de -2, molt per sobre de la pujada esperada fins a 8. I la confiança del consumidor de febrer ha rebotat fins a 131,4 des de 121,7, molt per sobre del 124,7 anticipat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 (2.796 punts) ha recuperat la mitjana de 200 sessions després de revalorar-se a prop d'un 20% des dels mínims del passat 26 de desembre. "Lluny de donar cap símptoma de debilitat, estem veient com s'apropa a la resistència clau que presenta entre els 2.800 i els 2.815 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquest nivell de resistència seria un magnífic senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el setembre de l'any passat als 2.940 punts, preus un 6% per sobre dels actuals", afegeix aquest expert

"Els magnífics nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual. No veurem un senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 2.681 punts", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,3%, fins als 55,31 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,06%, fins als 1,1366 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,64%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,48%.

Noticias relacionadas

contador