Elon Musk
539,60$
  • 71,00$
  • 16,53%

Elon Musk continua generant polèmica i la seva forma d'actuar segueix tenint repercussió directa en Tesla. Els títols de la companyia reboten aquest dimarts (+1,4%) després de caure durant la passada jornada després que el regulador nord-americà (SEC, Securities and Exchange Commission) hagués demanat al jutge federal que acusi Elon Musk de desacatament per un dels seus últims tuits.

El 19 de febrer, Musk va tuitejar: "Tesla va fabricar 0 cotxes el 2011 però farà al voltant de 500.000 el 2019", i va aclarir unes hores més tard: "La taxa de producció anualitzada al final de 2019 probablement se situarà al voltant de 500.000, és a dir, 10.000 cotxes a la setmana. Els lliuraments per a l'any encara s'estimen en uns 400.000".

Aquest tuit ha provocat la ira de la SEC que, en un document presentat dilluns davant el tribunal federal de Manhattan va dir: "Una vegada més (Musk) va publicar informació inexacta i material sobre Tesla als seus més de 24 milions de seguidors de Twitter, incloent-hi membres de la premsa, i va posar aquesta informació inexacta a disposició de qualsevol amb accés a Internet".

La SEC va afegir que Musk i Tesla van confirmar que el tuit no havia estat aprovat prèviament, com ho requereix la política de la companyia i la normativa.

"Musk no ha fet un esforç diligent o de bona fe per complir amb la disposició de la decisió final del tribunal que requereix l'aprovació prèvia de les seves comunicacions escrites sobre Tesla", ha afegit la SEC. "Mentre Musk afirma 'respectar el sistema judicial', la seva deliberada indiferència en el compliment de la sentència final d'aquesta cort indica el contrari".

Un dia després del tuit del 19 de febrer, Tesla va anunciar que el seu assessor general, Dane Butswinkas, havia deixat la companyia després de només dos mesos.

La tardor passada, Musk va ser objecte d'una investigació per frau per part de la SEC sobre un altre tuit i com a part d'aquesta es va acordar que Tesla tindria supervisió i aprovació prèvia sobre els seus tuits relacionats amb la companyia. També va accedir a pagar una multa de 20 milions de dòlars i va renunciar al seu lloc com a president de Tesla.

Després de pujar un 1,4% durant dilluns, les accions de Tesla es van enfonsar gairebé un 5% al mercat fora d'hores. Els títols de Tesla han baixat un 10% aquest any.

contador