new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street registra signe mixt mentre els inversors continuen pendents del mercat de bons als EUA, on la corba de tipus entre els bons a 10 anys i 3 mesos segueix invertida per quarta sessió consecutiva.

Representants dels EUA i la Xina continuaran amb les negociacions comercials aquest dijous i divendres

El mercat segueix mostrant cert temor davant la possibilitat d'una desacceleració econòmica. Encara que Credit Suisse ha reconegut que "realment estem entrant en una recessió", diu que no serà "ara mateix", sinó que podria ocórrer en dos o tres anys. Mentrestant, des de JP Morgan, consideren que la frenada econòmica actual "té grans similituds" amb el de 2016.

En to europeu, aquest dimecres, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha insinuat que seguirà ajornant les pujades de tipus, en funció de l'evolució de la inflació. Per la seva banda, la primera ministra britànica, Theresa May, veurà com a la tarda el Parlament britànic pren el control del procés de divorci. A tres dies de la data inicialment prevista per desacoblar el país del bloc europeu i amb una pròrroga que s'anticipa insuficient, May no dona per mort el seu Acord de Retirada.

Als EUA, les negociacions en matèria comercial amb la Xina segueixen. Representants dels dos països mantindran una trobada aquest dijous i divendres a Pequín. No obstant això, alguns experts assenyalen que és probable que l'acord es retardi fins al maig o juny.

A més, s'ha publicat que el dèficit comercial dels EUA va baixar el gener un 14,6%, fins als 51.100 milions de dòlars, gràcies a una notable reducció de les importacions de la Xina, segons ha informat el Departament de Comerç.

D'altra banda, Stephen Moore, que serà nominat governador de la Reserva Federal, ha considerat necessari una retallada de tipus de 50 punts bàsics en una entrevista amb The New York Times. Moore, exassessor econòmic de Trump, va criticar amb molta duresa la pujada de tipus de desembre.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El Dow Jones s'ha pres un respir després de pujar un 20% en poc més de dos mesos i "podria estar donant forma a un descens temporal a la mitjana de 200 sessions", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Aquesta figura és de continuació de tendència i sembla molt probable que acabem veient un tancament per sobre dels màxims anuals que presenta als 26.241 punts", afegeix aquest expert, cosa que "confirmaria l'extensió de les pujades fins al nivell dels 26.951 sencers, màxims històrics "aconseguits el 2018." No observarem ni el més mínima senyal de debilitat mentre respecti el suport dels 24.883 punts", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1%, fins als 59,90 dòlars. L'Administració d'Informació Energètica publica l'informe setmanal sobre les reserves de petroli als EUA. Els analistes estimen un descens de gairebé 1,2 milions de barrils de les reserves de cru.

Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,07%, fins als 1,1259 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,38%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,23% i el del bo a tres mesos es manté al 2,47%.

Noticias relacionadas

contador