dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimecres després del tancament alcista de dimarts i amb els inversors molt atents als resultats empresarials, especialment als de les 'big tech', i al comportament dels rendiments dels bons del Tresor.

  • 40.003,59
  • -

"En una jornada durant la qual l'estabilitat dels mercats de bons i la manca de noves notícies rellevants sobre el conflicte de Gaza van permetre als inversors centrar-se en l'anàlisi dels resultats trimestrals que estan donant a conèixer les cotitzades", expliquen a Link Securities.

Així mateix, "la contínua absència d'una invasió terrestre de Gaza per part de les forces israelianes, potser per donar més temps a nous alliberaments d'ostatges, sembla que està provocant un modest repunt del risc, que alhora està ajudant a treure els preus del petroli dels seus màxims recents", comenta Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

Per això, si els bons i el preu del cru mantenen l'estabilitat que han mostrat durant aquestes darreres sessions, i els resultats empresarials trimestrals acompanyen, “és possible que les borses intentin recuperar una mica del terreny cedit durant les últimes setmanes, comportament que també es pot veure afavorit per l'elevat nivell de supervenda aconseguit per molts valors i pels índexs després de la correcció recent que han experimentat els mercats de valors de la regió", afegeixen els experts de Link Securities.

MICROSOFT I ALPHABET, CARA I CREU

Les grans tecnològiques segueixen rendint comptes davant del mercat i aquest dimarts, després del tancament, ha estat el torn de Microsoft i Alphabet. Les dues companyies han superat les estimacions del consens, però la matriu de Google ha decebut amb el seu negoci al núvol.

En aquest sentit, Microsoft puja més d'un 3% a la sessió després de guanyar un 27% més impulsat pel creixement d'Azure.

Al costat contrari hi ha Alphabet, que cau més d'un 8% a Wall Street, ja que, tot i incrementar el benefici durant el trimestre, Google Cloud no ha complert les expectatives.

Aquest dimecres, després del tancament del mercat, serà el torn de Meta, i dijous donarà a conèixer les xifres Amazon.

Al pla empresarial, també és notícia Nvidia, que ha comunicat que els EUA li han ordenat que deixi d'enviar alguns dels seus xips avançats d'intel·ligència artificial a la Xina immediatament, ja que els reguladors han avançat la data d'entrada en vigor de les noves restriccions.

REFERÈNCIES ECONÒMIQUES

A nivell econòmic, els inversors estaran molt atents a la primera estimació del PIB del tercer trimestre, que es publicarà aquest dijous, així com al deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), les dades de la qual se sabran divendres.

En matèria de política monetària, s'espera que el Banc del Canadà (dimecres) i el Banc Central Europeu (dijous) mantinguin els tipus d'interès, encara que deixin la porta oberta a més pujades si són necessàries per controlar la inflació.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,01% (83,69 dòlars) i el Brent avança un 0,05% (88,08 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,18% (1,0568 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,06% (1.987 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,902% i el bitcoin guanya un 1,81% (34.401 dòlars).

Noticias relacionadas

contador