alphabet est a suivre a wall street

Alphabet, matriu de Google, ha deixat una sensació agredolça al mercat després de la presentació dels seus resultats del tercer trimestre del 2023. La 'big tech' ha superat les estimacions de beneficis i ingressos, però els inversors s'han sentit decebuts pel rendiment relativament feble de la seva plataforma al núvol, que corre el risc de quedar encara més endarrerida respecte a Azure i AWS.

  • 168,65$
  • -0,77%
  • 170,29$
  • -0,75%

"Els resultats d'Alphabet demostren que no és immune als desafiaments a què s'enfronta la indústria tecnològica en general, ja que lluita contra els continus vents en contra macroeconòmics, com l'elevada inflació i les preocupacions sobre una possible recessió", explica Jesse Cohen, analista sènior d'Investing.com.

Per segments, l'evolució de la companyia ha estat bona a totes les àrees, si bé les xifres de Google Cloud que creix el 22,5% no van agradar al mercat que esperava un creixement del 25%.

En aquest sentit, les empreses han reduït la despesa en serveis relacionats amb el núvol, incloent-hi costoses eines d'intel·ligència artificial, cosa que va desaccelerar el creixement dels ingressos en aquesta unitat.

"El creixement de les vendes de Google Cloud Platform d'Alphabet es va situar per sota de les expectatives del mercat, ja que els clients van retallar la despesa al núvol en l'actual context macroeconòmic", afegeix Cohen.

"El pes d'aquest negoci és encara escàs (amb prou feines un 11% dels ingressos), però s'espera que el futur del creixement del negoci es base en aquesta àrea. Tot i la reacció del mercat, seguim considerant Alphabet com un valor amb bones perspectives de futur i atractiu per tenir en cartera amb visió de mitjà termini”, assenyalen des de Bankinter.

Els resultats també han demostrat que Alphabet trigarà temps a guanyar diners amb les ofertes d'IA.

Pel que fa a la resta de magnituds, el negoci del cercador (Google Search & Others), que continua sent la principal font d'ingressos de la companyia (58% del total), ha aconseguit mantenir creixements de l'11%.

Precisament, un altre dels factors clau d'Alphabet ha estat el rendiment dels segments de negoci publicitari, Search i YouTube. Els ingressos publicitaris de Google van assolir gairebé 60.000 milions de dòlars, xifra que representa un augment del 9% en comparació amb l'any anterior.

En aquesta categoria, els anuncis de cerca van registrar un creixement notable del 18%, mentre que els ingressos publicitaris de YouTube van augmentar un 15%. "Aquestes xifres sòlides assenyalen la voluntat dels anunciants d'invertir en les solucions publicitàries d'Alphabet, malgrat els pressupostos ajustats i la reducció de la despesa corporativa", afirma Farhan Badami, analista de mercat d'eToro.

"Les xifres d'Alphabet van ser positives, i demostren que el negoci tradicional de la companyia de publicitat en línia està evolucionant amb fortalesa", matisen a Bankinter.

Tot i això, per a Badami, "els inversors acolliran amb satisfacció la millora dels marges finals derivada de l'estratègia de reducció de plantilla d'Alphabet, que també va suposar l'optimització de l'espai d'oficines a escala mundial i l'ajust de la vida útil de servidors i equips de xarxa, cosa que es va traduir en una reducció de les despeses d'amortització i una millora de les operacions financeres".

Noticias relacionadas

contador