nvidiacbpequeno

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimecres després del nou rècord històric marcat aquest dimarts per l'S&P 500, que va tornar a estar liderat per valors associats a la intel·ligència artificial, com ara Nvidia, Microsoft, Oracle, i la tecnologia, com Meta. Tot i això, els valors tecnològics s'estan prenent un respir aquest dimarts, i cotitzen amb pèrdues companyies com la pròpia Nvidia (-3,20%), AMD (-4,5%), Arm (-1%) i Apple (- 1,2%).

  • 39.558,11
  • -

La tendència alcista del mercat és tan potent a curt termini que fins i tot una dada d'inflació als Estats Units més alta del que s'esperava va ser descomptada de manera positiva pels inversors.

"La inflació nord-americana era la clau de la setmana i va incomplir expectatives. Es va mostrar més persistent del que s'esperava, amb un repunt d'una dècima en taxa general i una moderació una dècima menor de l'esperada a la subjacent", expliquen els estrategs de Bankinter .

"Aquesta evolució dificultarà/endarrerirà l'inici del procés de baixades de la Fed, més en un entorn de creixement sòlid i fortalesa en la creació de llocs de treball", afegeixen.

"No obstant, les principals borses nord-americanes i europees van continuar a l'alça, liderades, és clar, per tecnologia", indiquen. "En resum, les borses segueixen suportades i no es prenen ni un respir després de la decepció de la inflació nord-americana, que dificulta l'inici de baixades de tipus de la Fed", conclouen aquests experts.

En aquest sentit, Mark Sherlock, responsable de renda variable nord-americana per a Federated Hermes, assegura que "amb un IPC moderadament per sobre de les expectatives, hi ha pocs catalitzadors perquè la Fed retalli els tipus abans del juny, en espera de proves que corroborin que la història de la desinflació segueix el seu curs”.

BIDEN I TRUMP SERAN ELS CANDIDATS

A nivell econòmic, no es publicaran referències rellevants. La principal novetat política és que tant Joe Biden com Donald Trump han aconseguit els delegats necessaris per convertir-se oficialment en candidats del Partit Republicà i del Partit Demòcrata, respectivament, a la Casa Blanca, a les eleccions del proper mes de novembre.

A l'actualitat empresarial, Nvidia segueix beneficiant-se de la insaciable demanda de companyies com Meta per desenvolupar els seus sistemes d'intel·ligència artificial.

En aquest sentit, Luca Paolini, estrateg en cap de Pictet AM, afirma que "encara que estem neutrals en accions nord-americanes, sobreponderem tecnologia, així com serveis de comunicacions, que ofereixen exposició a tendències tecnològiques similars a valoracions més acceptables".

Segons la seva valoració, "encara que la renda variable cotitza als seus nivells més grans des del desembre del 2021, a 20,5 vegades beneficis esperats les nord-americanes enfront de la mitjana de 17,5 de deu anys, els beneficis han estat sòlids i les previsions del consens per a 2024 raonables tenint en compte la resistència del creixement econòmic”.

Segons la seva opinió, "la tecnologia pot tenir més recorregut, com ho indica la temporada de resultats, sobretot pel creixement en intel·ligència artificial, ateses les previsions de beneficis dels analistes".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, la cadena nord-americana de botigues de descompte Dollar Tree cau un 14% després de reportar pèrdues per valor de 998,4 milions de dòlars el conjunt de l'any, i anunciar també que tancarà fins a 1.000 establiments els propers anys.

També cedeix Tesla (-2,5%), després que Wells Fargo reduís la recomanació sobre els títols del fabricant de vehicles elèctrics a infraponderar.

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 2,05% (83,60 dòlars), l'euro puja un 0,11% (1,0937 dòlars) i l'unça d'or avança un 0,13% (2.168 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 4,176% i el bitcoin puja un 1,7%, fins als 72.747 dòlars i renova els màxims històrics.

Noticias relacionadas

contador