wall street portada bandera bolsamania
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street comença la sessió amb signe mixt. El Dow Jones i l'S&P 500 pugen, mentre que el Nasdaq, que ahir va tocar màxims històrics intradia, cotitza pla. Les borses nord-americanes reaccionen així després d'una dada de vendes al detall que ha superat les expectatives dels analistes.

Les vendes al detall dels Estats Units van pujar un 1,6% el mes passat. El consens d'analistes esperava una millora del 0,9%. Per la seva banda, les peticions setmanals de desocupació van baixar fins a 192.000, situant-se en el seu nivell més baix en gairebé 50 anys.

Els moviments d'aquest dijous segueixen una sessió de dimecres feble a l'altra banda de l'Atlàntic, durant la qual els índexs no van aconseguir guanyar terreny per la debilitat de les accions de serveis de salut. El sector va caure a prop d'un 3% durant la passada jornada i es deixa més d'un 4% a la setmana enmig de la preocupació dels inversors per les propostes impulsades pels demòcrates nord-americans.

DE MUELLER A PINTEREST

L'informe del fiscal especial Robert Mueller sobre la suposada implicació de Rússia en la campanya de Donald Trump, i les conclusions del qual van revelar recentment, es farà públic aquest dijous. S'espera que se'n donin a conèixer parts al llarg del matí. Cal recordar que les seves conclusions neguen qualsevol vincle de Rússia amb el president nord-americà durant la campanya electoral.

Així mateix, els inversors estan pendents aquest dijous de l'estrena en borsa de Pinterest, que debuta avui a 19 dòlars per títol, xifra que suposa atorgar-li una valoració de 12.700 milions de dòlars.

Dins el Dow Jones, els valors més alcistes són Travelers (+2,7%), Johnson & Johnson (+1,2%) i UnitedHealth (+1,2%). Al costat contrari de la taula, les accions més castigades són les de Merck & Co (-1,5%), Pfizer (-1,1%) i Intel (-0,4%)

Al mercat de matèries primeres, el barril West Texas repunta un 0,24%, fins als 63,90 dòlars; mentre que al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,48%, fins a 1,1247 dòlars. Per la seva banda, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys se situa al 2,56, el del bo a 2 anys baixa fins al 2,38% i el del bo a 3 mesos disminueix en 2,42%.

Noticias relacionadas

contador