des traders travaillent a la bourse de wall street 20230520133815

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest divendres després dels guanys de dijous, després que el mercat assimilés la idea que sembla "poc probable" que la Reserva Federal (Fed) baixi els tipus al març. En aquesta sessió, els inversors descompten els resultats d'Apple, Meta i Amazon, i estan atents a la dada d'ocupació del gener, que ha deixat un repunt del mercat laboral molt superior a l'esperat.

  • 18.546,23
  • -0,06%

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana mixta, amb caigudes del 0,6% per al Nasdaq i avenços de l'1% i del 0,3% per al Dow Jones i l'S&P 500, respectivament.

"Els principals índexs es van sobreposar ràpidament a les fortes caigudes registrades a la sessió de dimecres i recolzant-se en la nova retallada experimentada pels rendiments dels bons", afirmen des de Link Securities.

LA CLAU: L'OCUPACIÓ

La Reserva Federal (Fed) i el seu president, Jerome Powell, no només han refredat les expectatives d'una retallada de tipus a curt termini, sinó que han reiterat la dependència de les dades per dur a terme les primeres baixades.

En aquest sentit, l'informe d'ocupació del gener sembla clau per al futur de la política monetària, i les dades mostren un mercat laboral que segueix gaudint d'una salut extraordinària, ja que el primer mes d'any s'ha saldat amb la creació de 353.000 llocs de treball, una dada molt superior als 180.000 llocs anticipats pel consens.

Neal Keane, director d'operacions d'ADSS, assegura que "superar significativament el pronòstic de 185.000 mostra que el mercat laboral nord-americà continua sent sòlid malgrat les expectatives d'una desacceleració econòmica aquest any, cosa que hauria obligat la Reserva Federal a considerar diversos retallades de tipus més endavant l'any”.

"Els inversors segueixen sorpresos perquè les dades continuen sorprenent a l'alça, cosa que fa que els arguments a favor de les retallades de tipus siguin menys obvies. El president de la Fed, Powell, va fer retrocedir les expectatives del mercat d'una retallada de tipus en març durant la conferència de premsa de dimecres, i encara que els mercats ara esperen que la Fed retalli les taxes al maig, això depèn del deteriorament de les dades econòmiques i que la inflació continuï amb una tendència a la baixa", detalla.

APPLE, META I AMAZON

El mercat també descompta aquest divendres els resultats que Apple, Meta i Amazon van presentar dijous després del tancament del mercat. Les tres companyies han superat les expectatives, però en el cas de la companyia de la poma, la feblesa mostrada a la Xina ha provocat la preocupació dels inversors.

"La gran pregunta és si això és només un parpelleig, o signes d'un canvi més gran entre els consumidors a mesura que l'augment de les taxes d'interès i un context econòmic més feble descoratgen els consumidors a fer compres costoses", indica Jesse Cohen, analista sènior de Investing.com.

Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro, també creu que el que és preocupant és que la competència no fa més que augmentar a la Xina, una de les regions més importants per a Apple al món, i per tant, "aquesta caiguda de les vendes podria no ser una cosa puntual. A més, el fet que els serveis, que és una de les àrees més brillants d'Apple, no compleixin les expectatives serà motiu de preocupació per als inversors”.

En el cas de Meta, l'optimisme s'ha disparat al voltant de la tecnològica, que puja més d'un 15% a la sessió de Wall Street, gràcies a l'anunci que pagarà el primer dividend de la seva història i el programa de recompra d'accions.

Amazon també avança més d'un 6% en superar totes les previsions amb els comptes i incrementar les vendes un 14%, un senyal que el gegant del comerç electrònic s'està recuperant a bon ritme després de la pandèmia.

ANÀLISI TÈCNICA

El Nasdaq manté intacte el seu aspecte tècnic i el més normal és que continuï guanyant posicions. Així ho assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía, per a qui “el buit baixista que va deixar dimecres passat ens podria fer pensar en un retrocés temporal al nivell dels 16.970 punts. El seu impecable aspecte tècnic ens convida a pensar en una extensió de les pujades per aquests preus".

"És important que acabi anul·lant el buit baixista que va deixar aquesta setmana als 17.476 punts. Això ens faria pensar en un nou atac als màxims històrics que va dibuixar, el 17 passat, als 17.665 punts", afegeix Nuez.

La superació d'aquests nivells la deixaria en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica també destaca l'índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,25% (73,91 dòlars) i el Brent retrocedeix un 1,03% (78,09 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,67% (1,0799 dòlars), i l'unça d'or perd un 1,15% (2.037 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,003% i el bitcoin perd un 0,68% (42.758 dòlars).

Noticias relacionadas

contador