wall street termine en baisse 20220430085420

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després de les pèrdues destacades de dilluns, que van estar liderades pels valors tecnològics, en un mercat que roman molt atent a la situació geopolítica a l'Orient Mitjà i a mesura que creix el temor que una resposta per part d'Israel derivi en una escalada del conflicte a la regió.

  • 17.782,72
  • 0,36%

"Tot apunta que Israel està disposada a prendre represàlies després de l'atac iranià tot i que no compta amb el suport dels seus aliats. És més, sembla que ho farà en contra de la seva opinió. Segons han manifestat portaveus del Govern del país, 'no els queda una altra alternativa'", expliquen a Link Securities

REFERÈNCIES MACRO I RESULTATS

Amb tot, i davant l'esperança que la situació geopolítica es vagi tranquil·litzant, durant les properes sessions els inversors estaran atents a la macro i, sobretot, als resultats empresarials, que comença a agafar ritme a Wall Street.

A nivell econòmic, la resistència de la inflació a baixar i la fortalesa mostrada per les vendes al detall als Estats Units allunyen cada vegada més la idea que la Reserva Federal (Fed) dugui a terme una primera retallada al juny.

"La sorpresa a l'alça en el creixement de les vendes al detall, tant generals com en els seus desglossaments menys volàtils, i la revisió de la dada del febrer, apunta a la fortalesa del consum privat de cara al PIB del primer trimestre del 2024. Un nou argument perquè la Fed no tingui pressa a abaixar tipus", analitzen a Bankinter.

Una opinió compartida amb Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, per a qui "unes dades de vendes al detall dels EUA millors del que s'esperava van consolidar la idea que l'economia nord-americana continua sent massa forta perquè la Reserva Federal (Fed) retalli les taxes a l'estiu".

En aquest sentit, la presidenta de la Fed de San Francisco, Mary Daly, ha tornat a insistir que no hi ha urgència per ajustar els tipus. Per això, el mercat seguirà molt a prop les paraules del president del banc central nord-americà, Jerome Powell, en un debat econòmic i d'altres membres de l'organisme.

Entre altres referències destacades de la setmana hi ha el Llibre Beix de la Fed, que es coneixerà dimecres i que donarà més informació sobre l'activitat i les expectatives econòmiques del país i les peticions setmanals de desocupació (dijous).

La temporada de resultats també centrarà l'interès del mercat amb companyies com Bank of New York Mellon, Johnson i Johnson, Bank of America, Morgan Stanley (dimarts), Netflix (dijous) o Procter & Gamble (divendres) donant a conèixer les seves xifres trimestrals .

"Amb permís de la geoestratègia, els resultats empresarials poden tornar a poc a poc el suport a les borses. Continuem pensant que la setmana serà fluixa fins dimecres i que podria millorar dijous/divendres si la qualitat dels resultats corporatius nord-americans del primer trimestre de 2024 és bona en conjunt, quan hi hagi xifres suficients per extreure una opinió fiable", afegeixen a Bankinter.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Live Nation Entertainment, matriu de Ticketmaster, es desploma un 8% a la sessió després que el Departament de Justícia dels EUA estudiï presentar una demanda antimonopoli contra la companyia al·legant que utilitza el seu poder i influència en la promoció de concerts per soscavar la competència.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,13% (85,31 dòlars) i el Brent cedeix un 0,17% (89,96 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,10% (1,0633 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,43% (2.396 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,682% i el bitcoin cedeix un 0,77% (62.889 dòlars).

Noticias relacionadas

contador