photo d archives elon musk pdg de tesla et spacex et proprietaire de x

Els acomiadaments a Tesla, que afectaran el 10% de la seva força laboral, es concentraran a les plantilles dels Estats Units, la Xina i Europa, els principals mercats del fabricant de vehicles elèctrics nord-americà, i previsiblement seran més intensos a les àrees de vendes, tecnologia i enginyeria, segons una informació de Reuters elaborada amb fonts properes a la companyia.

  • 192,32$
  • 14,28%

Segons aquestes mateixes fonts, els acomiadaments ja s'han iniciat a diversos centres de servei amb seu als Estats Units, en concret entre el personal de vendes i equips tècnics. En un altre centre, tot el personal de recepció va ser acomiadat, i un director de programes de Tesla a Califòrnia va publicar a la xarxa social LinkedIn una llista amb 140 treballadors que ja han perdut els llocs.

Mentrestant, a la Xina ja han començat a notificar a alguns treballadors de l'equip de vendes que seran acomiadats, i la intenció de Tesla és prescindir de més del 10% dels seus treballadors al gegant asiàtic.

La planta menys afectada en territori xinès serà la de Xangai, la de més volum que la companyia té al país, on els acomiadaments només es faran sobre una petita part de les "diverses dotzenes" de treballadors amb què compta el centre.

La reducció de plantilla que planeja Tesla es completarà amb sortides de treballadors a Europa, concretament a la planta d'Alemanya, i la companyia ha assegurat que els acomiadaments no excediran els 3.000.

"Portarem la mesura a la Gigafàbrica Berlín-Brandeburg en el context de totes les lleis laborals i requisits de codeterminació, portant-la al comitè d'empresa", ha assegurat un portaveu de la companyia.

Noticias relacionadas

contador