des traders travaillent a la bourse de wall street 20230520133815

Wall Street cotitza sense uan tendència definida aquest dimarts després de finalitzar la setmana amb signe mixt i després d'haver estat tancat aquest dilluns pel festiu del Dia dels Caiguts (Memorial Day). Les operacions es reprenen amb el focus sobre l'acord per elevar el sostre de deute que, després del pacte aconseguit entre demòcrates i republicans, ara ha de ser ratificat per la Cambra de Representants i el Senat.

  • 17.706,83
  • -1,65%

"Els inversors confien que s'elevarà el sostre del deute dels EUA. La reacció instintiva a un acord serà positiva, però els guanys podrien ser efímeres, ja que la major part del pacte està descomptat, i el final de la crisi vol dir que el Tresor emetrà deute per pagar els comptes i començar a recarregar el Compte General del Tresor, que va caure per sota dels 50.000 milions de dòlars a la setmana passada, quan el saldo hauria de rondar normalment els 500.000 milions de dòlars", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

El text acordat entre el president dels EUA, Joe Biden, i el líder republicà, Kevin McCarthy, s'espera que sigui votat a la Casa de Representants (cambra baixa del Congrés dels EUA) tan aviat com aquest dimecres i que, posteriorment, es passi al Senat (cambra alta), perquè sigui aprovat probablement aquest cap de setmana.

Tot i això, el document final no agrada a l'ala dura de demòcrates i republicans, per la qual cosa, tant Biden com McCarthy, estan fent lobby entre els legisladors dels seus respectius partits amb l'objectiu d'assegurar-se els vots necessaris per aprovar la proposta de llei a totes dues càmeres.

"Aquesta bé podria ser la part més difícil, atès que als marges es necessita cada vot, cosa que significa que els interessos partidistes de qualsevol dels costats podrien descarrilar o endarrerir un resultat positiu", indica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

"Tot i que és factible que alguns dels republicans i dels demòcrates més radicalitzats hi votin en contra, creiem que la proposta de llei arribarà a suficients vots dels legisladors dels dos partits", afegeixen des de Link Securities.

NOVA PUJADA DE TIPUS DE LA FED?

El mercat també segueix molt atent a la macroeconomia, les dades de la qual seran decisives de cara al proper moviment de la Reserva Federal (Fed), la probabilitat d'una alça de la qual de 25 punts bàsics a la reunió de juny ha pujat fins al 61,8% segons la eina FedWatch del CME Group, enfront del 38,2% de possibilitats d'una pausa.

"Les darreres setmanes s'ha produït un gran canvi, i s'ha passat de la certesa que la Fed gairebé ha acabat pel que fa a les pujades de tipus a la perspectiva que és possible que en vegem algunes més a no ser que la inflació comenci a mostrar signes de desacceleració marcada durant els propers mesos", indica Hewson.

En aquest sentit, serà clau l'informe d'ocupació del mes de maig, que es publicarà divendres, i per al qual el consens espera una reducció de les nòmines no agrícoles fins a 180.000, des de les 253.000 del mes anterior. A més a més, dijous es donaran a conèixer les peticions setmanals de desocupació i l'enquesta d'ocupació privada elaborada per ADP.

"Un altre mes de dades sòlides d'ocupació als EUA i un sòlid creixement dels salaris hauria d'impulsar encara més les apostes d'augment de taxes de la Fed i donar suport al dòlar nord-americà", afirma Ozkardeskaya.

Aquest dimarts, a l'agenda econòmica destaca la confiança del consumidor, índex que s'estima que s'hagi deteriorat lleugerament en relació amb el mes precedent.

"Aquest és un gran indicador avançat de consum privat, d'aquí la seva rellevància per als inversors. Un descens al maig més gran de l'esperat pel consens d'analistes podria no ser ben rebut pels inversors, ja que apuntaria a un consum més baix i, per tant, a un creixement més baix d'aquesta economia", subratllen a Link Securities.

NVIDIA I LA IA GENERATIVA

La intel·ligència artificial (IA) segueix marcant el ral·li de les tecnològiques, especialment el d'Nvidia, les accions de la qual pugen més d'un 5% a la sessió de Wall Street, després de presentar els seus nous productes d'IA generativa. Aquest avenç en els seus títols li ha permès assolir els 1.000 milions de dòlars en valor de mercat.

La companyia radicada a Santa Clara continua apostant pel desenvolupament de xips d'última generació i ha donat a conèixer "les supercomputadores DGX GH200 AI, que integren les tecnologies de computació i les xarxes accelerades més avançades de Nvidia per expandir la frontera de l'IA", segons Jensen Huang, fundador i CEO de l'entitat.

Durant la seva participació al fòrum Computex, que s'està celebrant aquests dies a Taiwan, Huang ha destacat que el món està entrant en una “nova era informàtica” i que, gràcies a la IA generativa, qualsevol persona pot ser un programador.

"El futur de la IA continua sent molt positiu i les xifres produïdes per empreses relacionades amb la IA com Nvidia han fet que les coses siguin molt millors. El preu de les accions de Nvidia continua sent sòlid i, fins ara no n'hem vist cap reculada, cosa que demostra que molts comerciants en realitat estan seguint la tendència o el comerç", analitza Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 torna a la cotització amb ganes de pujar i la figura que realitza és de continuació alcista. Així ho creu César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, pel qual "el seu aspecte tècnic és bo i és que sembla imminent la definició alcista després de dos mesos de moviment lateral just a voltants de la resistència dels 4.200 punts”.

Per a Nuez, "el selectiu fa unes sessions que està perforant aquests preus i sembla molt probable que puguem acabar veient un atac als màxims d'estiu de l'any passat. Aquests preus es troben als 4.325 punts. Si aconsegueix superar-los es confirmaria una extensió de les pujades", el que podria acabar portant la seva sèrie de preus fins al nivell dels 4.600 punts i el que és més important és que acabaria confirmant un canvi de tendència”.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,43% (71,62 dòlars) i el Brent perd un 1,53% (75,89 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,07 dòlars), i l'unça d'or cotitza plana (1.962 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,742% i el bitcoin avança un 0,42% (27,796 dòlars).

Noticias relacionadas

contador