nvidia propose des concessions a l ue pour le rachat d arm 20211028114741

La intel·ligència artificial (IA) segueix marcant el ral·li de les tecnològiques, especialment el d'Nvidia, les accions del qual pugen més d'un 5% a Wall Street, després de presentar els seus nous productes d'IA generativa. Aquest avenç en els seus títols li ha permès assolir el bilió de dòlars en valor de mercat.

  • 806,32$
  • 1,51%

La companyia està sent un dels millors valors del 2023 en ser considerat dels principals beneficiats per l'avenç de la intel·ligència artificial, i així va quedar demostrat després de donar a conèixer uns resultats que van sorprendre el mercat.

La companyia radicada a Santa Clara segueix apostant pel desenvolupament de xips d'última generació i ha donat a conèixer "les supercomputadores DGX GH200 AI, que integren les tecnologies de computació i les xarxes accelerades més avançades de Nvidia per expandir la frontera de l'IA", ha afirmat Jensen Huang, fundador i CEO de l'entitat.

"A aquest ordinador no li importa com el programes, intentarà entendre el que vols dir, perquè té aquesta increïble capacitat de model de llenguatge gran. I, aleshores, la barrera de programació és increïblement baixa", ha assenyalat el conseller delegat de Nvidia.

Durant la seva participació al fòrum Computex, que s'està celebrant aquests dies a Taiwan, Huang ha destacat que el món està entrant en una “nova era informàtica” i que, gràcies a la IA generativa, qualsevol persona pot ser un programador.

"Hem tancat la bretxa digital. Tothom és programador. Ara, només li has de dir alguna cosa a l'ordinador", ha afegit.

La IA generativa és un tipus de tecnologia d'intel·ligència artificial que pot produir diversos tipus de contingut, incloent-hi text, imatges, àudio i dades sintètiques.

Per a Nvidia, aquest desenvolupament tecnològic és capaç d'entendre informació que no sigui només text i números. "Ara pot entendre la multimodalitat, que és la raó per la qual aquesta revolució informàtica pot afectar totes les indústries", ha afegit Huang.

Per això, la IA generativa està cridada a ser la “plataforma informàtica més important de la nostra generació”, especialment a mesura que empreses i consumidors aprofitin les seves funcionalitats en la creació de noves aplicacions.

"Cada aplicació que existeixi serà millor gràcies a la IA, i fins i tot pot tenir èxit amb aplicacions antigues. I tindrà noves aplicacions. La taxa de progrés, perquè és tan fàcil d'usar, és la raó per la qual creix tan ràpid", ha conclòs Huang.

Noticias relacionadas

contador