l entree de wall street a la bourse de new york nyse

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dilluns després que la setmana passada se saldés amb signe mixt, amb pèrdues acumulades de l'1,11% i del 0,29% per al Dow Jones i l'S&P 500, respectivament, i pujades del 0,40% en el cas del Nasdaq.

  • 39.056,39
  • -

Els inversors continuen molt pendents de les negociacions per arribar a un acord sobre el sostre de deute a l'altra banda de l'Atlàntic i evitar així l'impagament. El president dels EUA, Joe Biden, el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, i altres líders del Congrés tenen previst reunir-se aquest dimarts.

Els experts reconeixen que aquest tema del sostre de deute és recurrent, i que estem cansats de veure com discuteixen sobre el mateix cada vegada per assolir sempre un acord a l'últim minut. Tot i això, al mateix temps consideren que la qüestió està suposant "un important llast per a la gana dels inversors", que no les tenen totes amb si i volen ja que se segelli aquest acord.

LA CRISI BANCÀRIA, MOLT PRESENT

L'altre assumpte que es manté molt present és la situació amb els bancs regionals als Estats Units. Això, després que la setmana passada PacWest reconegués que havia perdut gairebé el 10% dels dipòsits durant la setmana anterior. El banc es va enfonsar a la borsa després de l'anunci i el seu futur preocupa clarament el mercat. Aquest dilluns anticipa caigudes a la borsa del 3% que, vist el que s'ha vist durant les últimes jornades (amb pèrdues en un dia del 30% o 50%), és una minúcia.

Juntament amb aquest anunci, cal destacar que PacWest també va assegurar que compta amb prou liquiditat per fer front als dipòsits no assegurats, amb fons que més que en tripliquen l'import.

D'altra banda, aquest dilluns està previst que en parlin diversos mentre de la Reserva Federal (Bostic i Kashkari), i sempre serà interessant el que hagin de dir sobre els futurs plans en política monetària. De moment, es manté al mercat la idea que la Fed no apujarà més els tipus, una idea que han consolidat després de les caigudes més grans del previst, conegudes a la setmana passada, tant a l'IPC com a l'IPP d'abril a l'altre costat d'Atlàntic.

A més, aquest dilluns s'ha publicat l'índex manufacturer Empire State del maig, que s'ha desplomat a -31,8 des de 10,8, i molt per sota de la previsió de consens, que n'anticipava -3,8.

"La caiguda del maig l'acosta molt més a les altres enquestes regionals, que apunten a caigudes absolutes en la inversió fixa no residencial real", destaquen des de Pantheon Macroeconomics.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0873 dòlars (+0,23%). El petroli avança un 0,3%. El Brent se situa als 74,34 dòlars i el WTI, als 70,25 dòlars.

L'or puja lleugerament (2.023 dòlars), i la plata suma un 0,34% (24,23 dòlars).

El bitcoin està en verd i cotitza als 27.420 dòlars i l'ethereum, als 1.830 dòlars (+1,4%).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,474%.

Noticias relacionadas

contador