biden 20230306064913

El president dels Estats Units, Joe Biden, el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, i altres líders del Congrés tenen previst reunir-se aquest dimarts per discutir les negociacions pressupostàries per evitar un impagament.

Biden va dir als periodistes aquest diumenge a Delaware que espera reunir-se amb McCarthy dimarts i es va mantenir hermètic sobre els termes de la negociació sobre el sostre de deute. Tot i això, ha afirmat que creu que es podrà arribar a un acord. "Realment crec que tant ells com nosaltres desitgem arribar a un acord i crec que ho podrem fer", ha assenyalat.

Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, afirma que "encara que els riscos al voltant d'aquesta qüestió estan ben assajats, es podria argumentar que semblen una mica exagerats, atesa la regularitat amb què hem vist desenvolupar aquest escenari els últims anys, amb un esbandida i repetició regular abans de segellar un compromís tardà”.

Afegeix aquest expert que, no obstant, la incertesa generada pels esdeveniments a Washington està provocant un biaix més defensiu entre els inversors.

Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, coincideix amb Hewson que l'estancament del sostre del deute nord-americà és "un important llast per a la gana dels inversors".

"La reunió que havien de celebrar Biden i McCarthy divendres es va ajornar per aquesta setmana. Això darrer s'ha pres en part com un senyal que les negociacions a nivell de personal avancen, i que un eventual acord sobre la despesa podria aplanar el camí per a un acord sobre el sostre de deute", comenta Ozkardeskaya.

Tot i això, reconeix que res és segur, i considera probable que el suspens sobre el sostre del deute es prolongui fins a l'últim minut, "cosa que mantindrà cauts els inversors, que buscaran seguretat en els bons sobirans nord-americans a llarg termini i en l'or".

contador