wall-street-finit-en-hausse
38.386,09
  • -
  • -

Wall Street registra signe mixt després dels guanys registrats dimecres. Donald Trump s'ha mostrat més optimista sobre un possible acord comercial amb la Xina mentre ha advertit que el procés iniciat pels demòcrates per a la seva destitució (impeachment) pot provocar un crac borsari.

El president dels EUA torna a ser al centre de la polèmica. Una transcripció de la trucada entre Trump i el seu homòleg ucraïnès, Volodymyr Zelensky, ha revelat que li va demanar ajuda per espiar l'exvicepresident Joe Biden i el seu fill.

La conversa es va produir el passat 25 de juliol i va durar mitja hora. El president nord-americà va assenyalar que "Biden va presumir d'haver detingut l'acusació, per la qual cosa si poguessis investigar-lo... Això a mi em sona horrible".

L'última hora sobre aquest assumpte és que un denunciant anònim (figura coneguda en els països anglosaxons com whistleblower i que compta amb una protecció jurídica especial) ha acusat Trump de demanar a Ucraïna que intervingués a favor seu en la campanya presidencial de 2020, segons recullen diversos mitjans com The New York Times.

Aquest dijous, el director nacional d'Intel·ligència, Joseph Maguire, testificarà sobre aquest assumpte davant el Comitè d'Intel·ligència de la Cambra de Representants. El denunciant anònim pertany a la comunitat d'Intel·ligència nord-americana.

DADES ECONÒMIQUES

A l'actualitat econòmica, el PIB dels EUA es va mantenir al 2% durant el segon trimestre del 2019, dues dècimes més del que esperaven els analistes i una més que la registrada durant l'anterior període. El consum va ser el principal impulsor de l'activitat econòmica, en registrar una pujada del 4,6%. En negatiu, la caiguda de la inversió empresarial s'ha revisat fins al -1,4% des del -1,1%.

En altres dades destacades, les peticions inicials d'atur han repuntat lleugerament fins a 213.000 des de 210.000, gairebé en línia amb les 212.000 esperades. I les peticions contínues han baixat fins a 1,65 milions, xifra que segueix indicant fortalesa al mercat laboral.

EMPRESES

A nivell empresarial, General Motors està a prop d'arribar a un acord amb el sindicat United Autoworkers Union per posar fi a la vaga de la seva plantilla als EUA.

A més, Facebook cau un 1% després de confirmar-se que està sent investigada per abús de posició dominant pel Departament de Justícia.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,1%, fins als 55,87 dòlars. La resposta dels EUA als atacs a les instal·lacions petrolíferes de l'Aràbia Saudita ha estat enviar més tropes al país àrab, així que de moment es descarta el pitjor escenari per als mercats, que seria una intervenció militar.

Durant la seva intervenció en l'Assemblea de Nacions Unides, el president de l'Iran, Hassan Rohani, va descartar un acostament amb els EUA fins que Trump no aixequi les sancions al país persa. El dirigent iranià va qualificar la situació al Pròxim Orient com a molt delicada i va dir que qualsevol error de càlcul pot provocar un conflicte a la regió. "La seguretat de l'Aràbia Saudita quedarà garantida quan deixi d'intervenir al Iemen", va afegir en to desafiant.

A més, l'euro s'aprecia un 0,14%, fins als 1,0956 dòlars, després d'haver marcat mínims de dos anys en el seu encreuament contra el bitllet verd. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,69%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys avança a l'1,65% i el del bo a 3 mesos cau a l'1,87% .

Noticias relacionadas

contador