bandera eeuu usa america

El PIB dels Estats Units s'ha mantingut al 2% durant el segon trimestre del 2019, dues dècimes més del que esperaven els analistes i una més que la registrada durant l'anterior període. Cal recordar que una lectura superior a les expectatives, hagués estat alcista per al dòlar.

L'índex de preus del PIB durant el segon trimestre de l'any sí va experimentar un repunt fins al 2,6%, des del 2,5% previ i respecte al 2,4% pronosticat pels analistes.

Les dades han estat publicades aquest dijous per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Govern (BEA, per les sigles en anglès), com és costum en aquestes ocasions.

De tornada al 2% actual, les despeses de consum han estat especialment forts durant la primavera, malgrat que el govern va rebaixar les seves previsions del 4,7% al 4,6%. La caiguda de la inversió en negocis va ser revisada a l'alça de l'1,1% a l'1,4%. Per la seva banda, les despeses governamentals es van mantenir a la senda de creixement del 4,8% respecte al 4,5% de l'anterior trimestre.

La resta de xifres s'han mantingut en gran part inalterades. Fent un cop d'ull més global, l'economia dels EUA segueix desaccelerant-se a la primavera malgrat aquesta citada (i robusta) despesa del consum. S'espera que aquesta situació s'estengui el que resta d'any a causa de la guerra comercial amb la Xina.

contador