wall street portada bandera bolsamania
37.981,96
  • -
  • -

Wall Street registra indefinició i signe mixt després de tancar aquest dimarts a nous màxims anuals. El mercat reacciona amb certa precaució a l'espera de conèixer les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed).

Al front comercial, Donald Trump ha tornat a suggerir que no veuria amb mals ulls posposar l'1 de març com a data límit per arribar a un acord amb la Xina.

De fet, ha afirmat que aquest dia "no és màgic", per la qual cosa ha deixat entreveure que hi haurà més temps perquè les dues economies més grans del món prolonguin les seves negociacions.

Des de Bloomberg s'apunta que una de les exigències dels EUA al gegant asiàtic és un iuan més estable i, després d'aquestes informacions, la divisa xinesa no ha trigat a veure com el seu valor es disparava.

Les negociacions entre les dues nacions continuen aquesta setmana a Washington. "L'objectiu a curt termini és elaborar un esborrany d'un Memoràndum d'Entesa (MoU) en el qual s'inclouran punts relacionats estrictament amb els fluxos comercials entre els dos països així com altres relacionats amb temes més estructurals, reclamats pels EUA a la Xina a fi que el país asiàtic modifiqui algunes de les seves pràctiques més abusives relacionades amb l'obertura real del seu mercat a les empreses estrangeres i amb el traspàs de tecnologia i la defensa de la propietat intel·lectual", afirmen des de Link Securities.

"Posteriorment, s'espera que els presidents dels dos països, Donald Trump i Xi Jinping, es reuneixin per tancar definitivament l'acord" durant el mes de març, afegeixen aquests experts.

ACTES DE LA RESERVA FEDERAL

En matèria macroeconòmica, aquest dimecres es publicaran les actes de l'última reunió de la Fed, celebrada a finals de gener. Els inversors busquen detalls que reforcin l'important canvi d'enfocament anunciat per Jerome Powell durant l'últim partit del banc central.

Loretta Mester, presidenta de la Fed de Cleveland, s'ha mostrat a favor d'acabar aquest mateix any amb la reducció del balanç del banc central. A més, ha considerat positiu anar anticipant aquesta reducció al mercat per eliminar la incertesa sobre aquest procés. La setmana passada, Lael Brainard, governadora de la Fed, va realitzar unes declaracions similars.

VOLTA EN 'V' A WALL STREET

Wall Street acaricia l'origen de l'últim impuls baixista, els màxims de la primera sessió de desembre: 26.000 punts del Dow Jones, 7.100 punts del Nasdaq 100 i 2.800 punts de l'S&P 500. "I per sobre d'aquestes resistències, ja no hi ha res realment important fins els màxims anuals (i històrics) de 2018", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"No existeix un patró reconeixedor que les anticipi, com passa amb els 'dobles sòls' o els 'cap i espatlles', entre d'altres. Però en aquesta cas, simplement els preus reboten pràcticament amb la mateixa violència amb què cauen", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 55,50 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1336 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,64%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,48%.

Noticias relacionadas

contador