ep fabrica de baterias de bmw brilliance automotive en shenyang china 20201230111004
BMW - Archivo
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Les accions d'Àsia-Pacífic no han comptat amb la referència de Wall Street aquest dimarts, que va estar tancat per vacances dilluns per la festivitat del Memorial Day i han llançat signe mixt, mentre els inversors han reaccionat a la publicació d'una enquesta privada sobre l'activitat manufacturera xinesa al maig. A Austràlia, la decisió de política monetària del banc central també ha acaparat l'atenció dels mercats.

Les accions de la Xina continental amb prou feines han experimentat canvis, i tant l'índex compost de Xangai com el component de Shenzhen han cotitzat plans. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,2%.

L'índex Caixin/Markit de gestors de compres (PMI) del mes de maig es va situar en 52, per sobre de les expectatives dels analistes en una enquesta de Reuters, que esperaven una lectura de 51,9. La dada de maig també es va comparar amb la lectura de 51,9 d'abril.

El PMI manufacturer oficial de maig, publicat dilluns, es va situar en 51,0, lleugerament per sota de les expectatives dels analistes, que esperaven una lectura de 51,1 en una enquesta de Reuters.

El Nikkei 225 japonès ha cedit un 0,35% en les operacions matinals, mentre que l'índex Topix ha perdut un 0,1%. El Kospi de Corea de Sud ha pujat un 0,83%.

Les accions australianes han caigut i l'S&P/ASX 200 ha baixat un 0,49%. El Banc de la Reserva d'Austràlia ha donat a conèixer la seva decisió del mes de juny i ha assenyalat la possibilitat d'injectar més estímuls en l'economia australiana, mentre manté els tipus d'interès a prop de zero per ara.

En la seva habitual declaració posterior a la reunió, el governador de l'RBA, Philip Lowe, ha dit que el banc central "considerarà futures compres de bons després de la finalització de la segona compra de 100.000 milions de dòlars sota el programa de compra de bons de govern en setembre".

Des de novembre, l'RBA s'ha compromès a comprar bons de l'Estat per valor de 200.000 milions de dòlars (en dos lots de 100.000 milions), un procés també conegut com flexibilització quantitativa, o impressió de diners (col·loquialment).

Noticias relacionadas

contador