protestas china covid portada

El Hang Seng registra forts guanys a Hong Kong, seguit del Shanghai Composite xinès, després que s'hagi publicat que el Consell Nacional de Salut xinès farà una conferència de premsa per explicar les mesures contra la Covid-19.

  • 16.541,42
  • 0,91%

La Xina durà a terme una sessió informativa amb funcionaris de diversos organismes de salut per discutir les mesures de prevenció i control enfront de la Covid aquest dimarts, després que hagi esclatat una onada de protestes per tot el país per les estrictes mesures que encara es continuen aplicant per contenir el virus.

"El Consell Nacional de Salut realitza sessions informatives amb regularitat i la trobada no inclou alts funcionaris polítics, cosa que seria d'esperar si s'anunciés un canvi més gran. No obstant, la pregunta és si veurem indicis de canvis futurs o si es requereixen esforços de vacunació més fortes que podrien indicar un moviment cap a una reobertura més primerenca", expliquen els experts de Danske Bank.

"Dubtem que la Xina s'allunyi del tot de la política de zero Covid a l'hivern, però qualsevol senyal que es tolerarà una propagació més gran del virus seria un indici que s'està movent cap a una reobertura total durant els propers 6 a 9 mesos. Tot i això, si la Xina duplica la política de zero Covid per controlar els brots, probablement llançaria aigua freda al repunt del mercat", afegeixen aquests experts.

El mer anunci de la sessió informativa ha provocat forts guanys a les borses de la Xina i Hong Kong, encara que les pujades en altres mercats són molt més moderades, amb avenços propers a l'1% per al Kospi de Corea del Sud, lleugeres compres per a l'ASX200 australià i caigudes moderades per al Nikkei japonès.

Alhora, les autoritats xineses han desplegat una forta presència policial per dissuadir una repetició de les manifestacions del cap de setmana a les principals ciutats, com Pequín, Xangai, Hangzhou, Nanjing i altres llocs.

A més, el govern xinès ha anunciat més mesures de suport per al sector immobiliari, cosa que ha beneficiat les accions de les immobiliàries i els bancs.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,7% (78,59 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, rebota un 2% (84,82 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,4% (1,0380 dòlars) i l'or avança un 0,7% (1.753 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,71% i el bitcoin repunta un 1,3% (16.455 dòlars).

Noticias relacionadas

contador