ep february 10 2020 shanghai china - two men protective masks wait at a pedestrian crossing on west
Dave Tacon
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimarts amb signe mixt. Encara que la majoria s'han imposat els números verds, destaquen les caigudes registrades pels índexs de Hong Kong després que el Govern anunciés la fi de les mascaretes obligatòries des d'aquest dimecres, 1 de març.

En concret, el cap de l'Executiu, John Lee, ha dit que aquest 1 de març es posarà fi a l'ús de les mascaretes tant a interiors com a exteriors. La decisió, ha explicat, s'ha pres després d'una "avaluació general", subratllant que el Govern ja havia dit prèviament que vigilaria de prop la situació per actuar en conseqüència.

Ara creuen que és el moment d'adoptar aquesta mesura, tot i que ha remarcat que les normes sobre l'ús de les mascaretes a hospitals i residències de gent gran s'"afegiran administrativament". Després de l'anunci, l'índex Hang Seng ha caigut un 0,69%, mentre que el Hang Seng Tech ha perdut un 1,42%.

L'atenció inversora també ha centrat aquest dimarts el Japó, on s'han conegut les dades de vendes al detall i de producció industrial. Les vendes al detall van augmentar un 6,3% al gener respecte al mateix període de l'any anterior, i van superar les expectatives dels economistes, que esperaven una millora del 4%.

Tot i això, la producció industrial nipona va caure al gener un 4,6% respecte al mes anterior, registrant així el descens més important de l'economia en vuit mesos, segons el Ministeri japonès d'Economia, Comerç i Indústria. La lectura supera les expectatives del consens, que esperava un descens del 2,9% i es produeix després d'un augment del 0,3% del mes anterior.

Després de conèixer aquestes xifres, el Nikkei 225 ha pujat lleugerament per tancar als 27.445,56 punts, mentre que el Topix s'ha situat als 1.993,28 punts. Per part seva, el Kospi sud-coreà ha guanyat un 0,42% i ha acabat als 2.412,85 punts, mentre que el Kosdaq ha pujat un 1,45% fins als 791,6 punts.

A la Xina continental, el Shenzhen Component ha pujat un 0,7% i ha tancat als 11.783,8 punts, liderant els guanys entre els índexs de referència, mentre que el Shanghai Composite ha avançat un 0,66% i ha acabat la jornada als 3.279,6 punts.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha rebotat un 0,47% fins als 7.258,4 punts, després que les vendes al detall del gener se situessin per sobre del que s'esperava, registrant una pujada d'un 1,9% respecte al desembre, per sobre de les expectatives d'un avenç de l'1,5%.

Noticias relacionadas

contador