dl tokyo japan asia night city scene pb
Sharecast / ANTHR_Photoblog via Pixabay

La jornada borsària s'ha saldat amb signe mixt aquest dimarts a Àsia, amb alces més destacades al Nikkei, que ha pujat més d'un 1% després de deixar-se aquest dilluns a prop d'un 3%. Al Japó, la taxa d'atur del mes de juliol ha quedat al 2,6%, en línia amb el que s'esperava i sense canvis davant del mes previ.

El Kospi de Corea del Sud suma un 0,3% i el Kosdaq augmenta un 0,85%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 avança un 0,45%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong baixa un 0,4%, mentre que als mercats de la Xina continental, el Shanghai Composite cedeix moderadament (-0,4%) i el Shenzhen Component perd un 0,3%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó baixa un 0,37%.

Les borses asiàtiques sembla que van a poc a poc recuperant el to després de les fortes caigudes de dilluns a causa del dur missatge de Jerome Powell de divendres passat a Jackson Hole. El president de la Reserva Federal (Fed) ha dit que la Fed continuarà apujant els tipus d'interès encara que això causi "cert dolor a l'economia". "L'estabilitat de preus constitueix la base de la nostra economia: sense estabilitat de preus, l'economia no funciona per a ningú", va sentenciar. "Els antecedents històrics desaconsellen una relaxació prematura de la política monetària", va afegir, i va deixar oberta la porta a una pujada de tipus de 75 punts bàsics al setembre.

COREA DEL SUD RETALLA LA DESPESA

Corea del Sud ha anunciat aquest dimarts que retallarà la despesa pública anual per primera vegada en 13 anys al proper any, en un intent de reduir els estímuls de l'època de la pandèmia i ajudar el banc central a moderar les pressions inflacionistes.

En presentar la primera proposta de pressupost sota el mandat del president dretà Yoon Suk-yeol, el Ministeri de Finances ha avançat que la despesa pública serà de 639 bilions de wons (473.000 milions de dòlars) el 2023.

Aquesta xifra és un 6% menor que la despesa d'aquest any després de dos pressupostos suplementaris, i seria el primer descens anual de la despesa des del 2010, suposant que no hi hagi pressupostos addicionals per al 2023.

Noticias relacionadas

contador