ep el fundador de facebook mark zuckerberg en lmwc del 2014
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street rebota recolzat en els fortíssims guanys de Meta (Facebook) després de publicar els resultats del primer trimestre. La renda variable nord-americana intenta recuperar part del terreny perdut a l'abril, ja que acumula caigudes destacades mancant tan sols dues sessions per tancar el mes. I tot això malgrat la contracció inesperada del PIB al primer trimestre.

  • 17.782,72
  • 0,36%

Les accions de Meta es disparen més del 15% durant la sessió malgrat que la plataforma de xarxes socials controlada per Mark Zuckerberg va incomplir els pronòstics amb les seves xifres del primer trimestre, encara que sí que va registrar més usuaris actius del previst.

Tot i això, cal precisar que les seves accions havien tancat dimecres a mínims de dos anys, per la qual cosa part d'aquest moviment alcista s'explica pel tancament de posicions curtes.

Si Meta està sent protagonista aquest dijous, al tancament del mercat serà el torn de dos gegants tecnològics més com Amazon i Apple, que sens dubte també mouran el mercat quan presentin els seus comptes.

Un altre valor que cal vigilar és Twitter, que també es confessarà davant del mercat després d'haver acordat la venda a Elon Musk per 44.000 milions de dòlars. A més, McDonald's i Mastercard seran altres companyies que publiquen resultats.

"Fins ara, el 79% de les companyies nord-americanes han batut expectatives i, en general, han mostrat capacitat per traslladar la inflació de costos als preus" dels seus productes i serveis, afirmen des de Bankinter.

REFERÈNCIES ECONÒMIQUES

A l'agenda econòmica, s'ha publicat el PIB del primer trimestre als Estats Units, per al qual s'esperava un creixement de l'1%. Tot i això, la dada ha mostrat una contracció inesperada de l'1,4%

A aquesta contracció hi han contribuït el dèficit comercial, que es va disparar a un nivell rècord, i la inflació, que ja ha començat malgrat la demanda dels consumidors.

En qualsevol cas, els experts de Pantheon Macroeconomics ha comentat que “això és soroll; no senyal. L'economia no està caient en recessió”.

I recordem que divendres es publicarà l'indicador d'inflació PCE als Estats Units, que serà clau per al rumb de les borses al final de la setmana.

Al front bèl·lic, els experts de Danske Bank temen que la guerra augmenti en intensitat a les properes setmanes, pel fet que Putin vol celebrar un triomf de cara a l'opinió pública abans del 9 de maig, quan es commemora la victòria de Rússia sobre Alemanya a la Segona Guerra Mundial.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, malgrat el rebot d'aquest dijous, César Nuez, analista de Bolsamanía, espera “un atac del Nasdaq a curt termini al nivell dels 12.000 punts, si bé, el més destacat és que es podria estar confirmant un canvi de tendència a mitjà i llarg termini".

El barril de cru West Texas retrocedeix un 0,112% (101,90 dòlars) i el barril Brent es deixa un 0,33% (104,97 dòlars), mentre l'euro es deprecia un 0,52% (1,05) i estén els seus mínims de cinc anys contra el bitllet verd.

A més, l'unça d'or retalla un 0,13% (1.886 dòlars). Finalment, el bitcoin avança un 1,80% (39.486 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 2,853%.

Noticias relacionadas

contador