ep broker
Arne Dedert/dpa - Archivo

L'economia es recuperarà més ràpidament del que s'espera i les empreses milloraran les seves previsions abans de l'anticipat. Per això, Julius Baer considera que als sectors cíclics els queda una "segona etapa" de pujades, i per això reitera el consell de 'sobreponderar' enfront dels defensius.

"Creiem que la rotació cap als sectors cíclics té una segona etapa. Reiterem la nostra opinió alcista sobre els sectors cíclics com el bancari, el de materials i l'industrial, ja que continuem observant un potencial de pujada tangible en termes absoluts i també en relació amb la resta del mercat", explica el banc suís.

Julius Baer considera probable que l'impuls econòmic i les revisions dels guanys empresarials millorin a curt termini, al mateix temps que espera un augment dels rendiments dels bons, la qual cosa sol ser també "molt favorable" per als cíclics.

Els cíclics solen tenir un rendiment superior durant els períodes d'augment dels índexs de directors de compres mundials. "Creiem que és probable que els PMI dels EUA pugin molt per sobre de 60, la qual cosa és coherent amb un creixement del PIB superior al 2,5% i, en la nostra opinió, això encara no es reflecteix plenament a les valoracions relatives de les accions cícliques", insisteixen des de Julius Baer.

A més de l'augment dels PMI, els sectors cíclics solen tenir bons resultats durant els períodes d'augment dels rendiments dels bons. "Els PMI per sobre de 60 són consistents amb rendiments del bo a 10 anys dels EUA significativament més alts", explica el banc.

Les revisions positives dels resultats empresarials són un altre factor de suport per a les accions cícliques. Julius Baer reconeix que les revisions dels guanys continuen sent negatives, però el ritme de les baixades s'ha alentit recentment i espera que aquesta tendència continuï en les pròximes setmanes. "D'acord amb els nostres models macro, les revisions dels guanys haurien de tornar a ser positives cap al final del segon trimestre", assenyalen des del banc. Les revisions positives dels beneficis normalment es produeixen després de les recessions, i les accions cícliques són les principals impulsores de les millores de resultats, conclou Julius Baer.

Noticias relacionadas

contador