• L'ajust d'ocupació suposa una reducció del 3,1% a la plantilla conjunta de Santander Espanya i Popular
ep banco santander 20171214084202
EUROPA PRESS

El termini per sol·licitar acollir-se a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que Santander Espanya posarà en marxa en el marc de la integració dels seus serveis centrals amb els de Popular acaba aquest dimecres, 31 de gener, i de moment s'han apuntat més de 900 treballadors.

  • 4,85€
  • 2,16%

La xifra correspon a la passada setmana i és possible que estigui desactualitzada, segons apunten fonts de la negociació a Europa Press, que atribueixen la manca de dades al "mutisme absolut" de l'entitat respecte a aquest tema. Així, es devia cobrir, almenys, al voltant del 82% de les places previstes a l'ERO, que ascendeixen a 1.100, el 3,1% de la plantilla conjunta de les dues entitats, si bé aquestes fonts expliquen que el banc ha d'analitzar cada cas i que és durant l'última setmana del termini d'aquest tipus de processos quan es produeix un major nombre d'inscripcions.

Les mateixes fonts expliquen que el banc presidit per Ana Botín s'ha posat en contacte amb alguns treballadors per informar-los de les seves possibilitats econòmiques en el cas d'adherir-se a l'expedient. Després de les negociacions, Santander i els sindicats van arribar a un acord que contemplava la sortida de 1.100 empleats mitjançant prejubilacions i baixes incentivades amb el 80% del salari per als quals superessin els 50 anys d'edat, així com diverses primes en funció de l'antiguitat de cada treballador.

RESPOSTES

Santander va començar el passat 10 de gener a donar resposta a les sol·licituds, però serà al febrer quan el banc que presideix Ana Botín respongui de forma generalitzada.

L'ajust d'ocupació suposa una reducció del 3,1% a la plantilla conjunta de Santander Espanya i Popular, que en total sumen uns 35.000 treballadors, però la integració dels serveis centrals també considera la recol·locació de 597 empleats en altres empreses del Grup Santander i l'acoblament d'altres 100 treballadors a la xarxa comercial de les dues entitats.

Tenint en compte les sortides i les recol·locacions, la integració suposarà alleugerir en un 25%, aproximadament, la plantilla dels serveis centrals de les dues entitats. La integració es produeix arran de l'adquisició de Popular per part de Santander al preu simbòlic d'un euro després de la resolució del primer a principis de juny de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador