• "Aquestes carteres comptaran amb green bonds, fons temàtics, i inversions en actius al marge del mercat europeu", informa l'entitat
ana botin santander

Banc Santander ha llançat una gamma nova de fons per "respondre a la demanda creixent d'inversió responsable i sostenible", informa el banc que presideix Ana Botín. El banc llança aquesta setmana dos nous fons mixtos, sota la gamma 'Santander Sostenible', i inicia així "un camí per convertir-se en una referència a Espanya en aquest àmbit", assegura al seu comunicat.

El fons Santander Sostenible 1, de renda fixa mixta internacional, està dirigit a un inversor de perfil conservador i té un mínim del 75% de la cartera en valors de renda fixa, ja sigui pública o privada, i el 25% restant en renda variable. El fons Santander Sostenible 2, dirigit a inversors amb un perfil de risc més elevat, inverteix fins al 55% en accions i la resta en renda fixa.

Segons anuncia el banc càntabre, "aquestes carteres comptaran amb green bonds (deute corporatiu dissenyada per finançar projectes sostenibles, verds, d'energies netes, reducció d'emissions...), fons temàtics, i inversions en actius al marge del mercat europeu (borsa americana, deute high yield o emergent...)", afirmen.

La gamma Santander Sostenible compta amb un sòlid equip de cinc gestors, integrat per les àrees de Solucions d'Inversió, renda variable i renda fixa. "La gamma s'ajusta a una política d'inversió sostenible, que se sustenta en els pilars ASG (Ambiental, Social i Govern corporatiu) i en els principis de sostenibilitat financera. El fons es construeix després d'un complet anàlisi de l'univers d'inversió, en el qual s'apliquen un ampli nombre d'indicadors ASG", indica el seu comunicat.

Santander apunta que tot això està acompanyat de diferents elements de valoració financera per tal de seleccionar aquells actius més rendibles que presentin millors perspectives de sostenibilitat financera, ambiental i social. Tot aquest procés és supervisat de manera periòdica per un Comitè d'Inversions i Sostenibilitat, que vetlla, tant pel compliment dels objectius de sostenibilitat, com per l'evolució de la rendibilitat dels fons.

Noticias relacionadas

contador