ep catalunya espana a 25 de febrero de 2020
Pau Venteo - Europa Press

Banc Sabadell continua amb la venda d'actius no estratègics amb el tancament de la venda del 100% del seu dipositària institucional a BNP Paribas Securities Services per un import de 115 milions d'euros, subjecte a determinades condicions.

  • 1,69€
  • 3,27%

L'acord preveu cobraments addicionals posteriors a la culminació subjectes al compliment de determinats objectius lligats al volum d'actius sota dipòsit de BNP Paribas i ingressos per comissions.

El banc presidit per Josep Oliu calcula que aquesta operació generarà una plusvàlua neta de 75 milions d'euros, encara que només es reconeixeran 58 milions d'euros en el moment del tancament (corresponents a set punts bàsics de CET1).

Els 17 milions d'euros restants seran perioditzats en els exercicis següents. El tancament de l'operació està prevista per al segon trimestre de 2021, una vegada s'obtinguin les autoritzacions pertinents.

El negoci de dipositària institucional, que es va posar a la venda a la fi de 2019, comptava amb uns 22.000 milions d'euros en actius sota gestió a tancament de 2019.

Amb aquesta operació, que ha estat liderada per Arcano, Banc Sabadell prossegueix amb el seu objectiu de centrar-se en negocis considerats estratègics.

Banc Sabadell també té a la venda el 100% de la seva filial de rènting d'automòbils, amb l'assessorament d'AZ Capital. El banc català és l'únic que encara manté en el seu balanç aquest tipus d'actius, i ara la seva intenció és desfer-se'n i centrar-se únicament en l'activitat financera de rènting.

Algunes de les operacions d'aquest tipus dutes a terme recentment per Banc Sabadell són una aliança amb Amundi, al qual li va vendre Sabadell Asset Management per 430 milions d'euros el mes de gener passat.

L'agost de l'any passat també va vendre el 100% del capital social de la promotora Solvia Desarrollos Immobiliarios (SDIN) i un conjunt d'actius immobiliaris a una entitat controlada per fons gestionats per Oaktree Capital Management. L'import total de l'operació, referenciat al perímetre existent a 1 de gener de 2019, va ascendir a 882 milions d'euros.

El 80% de Solvia Servicios Immobiliarios, part escindida de la seva 'servicer' Solvia, es va vendre a la fi de 2018.

Noticias relacionadas

contador