ep petroleo 20190812113504
EUROPA PRESS - Archivo

El petroli cotitza pla tot i la tempesta que pot aveïnar sobre la matèria primera. Rússia es contradiu. Un dels majors productors d'esquist a nivell mundial deixa caure ara que l'OPEP i els seus aliats poden acabar suavitzant les retallades en lloc de augmentar-los.

"Podem considerar moltes opcions, incloent-hi la reducció gradual de les retallades productius", declara el ministre d'Energia rus Alexander Novak a la televisió pública de país.

El mercat anticipa que les reserves de cru creixin el 2020 davant d'una major producció de països com els EUA, el Brasil, Noruega i Guaiana que ha ingressat recentment al circuit de l'esquist. Precisament, es aplaudia que l'OPEP i els seus aliats retallessin la seva pròpia producció per compensar així la sobreproducció de la resta.

"Els preus del cru se seguiran beneficiant del desenvolupament positiu de la guerra comercial", apunta d'altra banda Stephen Innes. El conflicte aranzelari està sent el gran catalitzador dels mercats des del seu origen a principis de 2018. S'espera que a principis de gener de 2020 se segelli un acord de fase u que doni pas a una treva entre les dues majors economies del món.

Noticias relacionadas

contador