opep 20180622150615

Els preus del cru pugen més d'un 2% aquest dilluns després de la millora de l'activitat manufacturera a la Xina i també davant les especulacions que apunten que l'OPEP (que es reuneix a finals d'aquesta setmana) podria anunciar un augment de retallades en la producció.

Aquest rebot ve després de les fortes caigudes de divendres (del 5%) pel temor que les negociacions entre la Xina i els EUA no arribin a bon port a causa de totes les seves friccions a causa de Hong Kong.

L'OPEP i els seus aliats han coordinat fins al moment retallades productives durant els tres últims anys per sostenir els preus de l'anomenat or negre. Actualment, aquesta tisorada és d'1,2 milions de barrils diaris i va des del passat mes de gener fins al proper març de 2020.

La propera trobada d'aquesta organització està prevista per al 5 de desembre a Viena. A l'OPEP s'uniran els seus aliats el dia següent, el 6.

El desenllaç d'aquesta reunió pot ser: que decideixin estendre un altre any les mateixes retallades, eliminar-les o augmentar-les, segons apunten els experts d'ING Economics. "Creiem que només aquest últim escenari ajudaria a sostenir els preus del cru", asseveren.

Noticias relacionadas

contador