• José María Roldán afirma que es necessiten fusions paneuropees
  • "El nombre d'entitats no diu molt, estem esgotant aquesta fase de concentració"
ep presidente aeb jose mari roldan desayunos europa press
El president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán

El president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, considera que Espanya "ha fet els deures" en la desbancarització. Tot i que ha assegurat que Europa està sobrebancaritzada, "però per la grandària dels operadors de la Unió Bancària necessitem tenir fusions paneuropees".

Roldán ha explicat que Espanya està "esgotant" aquesta fase de concentració, però "que el nombre d'entitats no diu molt". El president de la patronal bancària ha assegurat que molts països europeus "encara han de fer una tasca profunda de reducció de capital instal·lada".

"El nombre d'entitats no em diu molt. No hauríem de tenir una única entitat, però estem ja esgotant aquesta fase de concentració", ha assenyalat el president de la patronal bancària. Segons el president de l'AEB, "les fusions han de ser les que interessen a l'adquirent i a l'adquirit".

"Espanya està en la lliga mitjana a Europa pel que fa al grau de concentració bancària, ho té més alt que alguns països, però més baix que Holanda i que el nord d'Europa", ha assegurat durant la seva intervenció en el seminari La cuarta revolución. ¿Cómo afecta la agenda digital a la economía y a la industria?, Organitzat per l'APIE i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

D'altra banda, Roldán ha explicat que la competència del sector bancari "no només és l'adequada, sinó que és salvatge i jo em sento orgullós d'estar en aquest sector". Ha comentat que a Espanya el 85% de la població viu en municipis en què funcionen, almenys, quatre operadors bancaris, de manera que no hi ha una "falta de diversitat" en la prestació de serveis financers.

Noticias relacionadas

contador