dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Wall Street cotitza amb recollida de beneficis aquest dijous després de les suaus vendes de dimecres després que la publicació de les actes de la Reserva Federal (Fed) avancessin noves pujades de tipus, però a un ritme menor fins a finals d'any. En aquesta sessió, el focus dels inversors estarà posat sobre mercat laboral.

  • 38.589,16
  • -

"La publicació de les actes de la Fed va mostrar algunes divisions significatives entre els polítics sobre la decisió d'una pausa a les pujades de tipus al juny, citant "pocs senyals clars" de progrés que la inflació dels EUA estava caient prou ràpid. Això ajuda a explicar l'orientació agressiva i sense retallades de taxes esperades pels funcionaris de la Fed fins al 2024", analitza Michael Hewson analista en cap de mercat a CMC Markets.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, "les actes de l'última reunió de política de la Reserva Federal (Fed) van ser més agressives del que s'esperava. Van revelar que alguns funcionaris van preferir un altre augment de 25 punts bàsics en lloc d'una pausa. Gairebé tots van dir que probablement seria apropiat fer augments addicionals, i els pronòstics van mostrar que també esperen una recessió lleu”.

AGENDA MACRO

La Fed ha deixat clar que l'evolució de la política monetària estarà marcada per l'evolució de les dades macro que es vagin coneixent, especialment, les relacionades amb la inflació i el mercat laboral.

En aquest sentit, aquest dijous la consultora ADP ha difós la seva enquesta sobre ocupació privada, que ha sorprès amb la creació de 497.000 llocs el juny, i també s'ha sabut les xifres d'atur setmanal, que han escalat fins a les 248.000, i més tard es publicaran les vacants de JOLTS.

"És difícil imaginar un escenari en què puguem veure un informe d'ocupació feble durant els propers mesos, cosa que significa que és poc probable que sigui el mercat laboral el que porti la Fed a assenyalar una pausa", afegeix Hewson.

Tot i això, la cita més important arribarà divendres amb l'informe d'ocupació oficial del juny, per al qual el consens espera que se situï en 200.000 llocs de treball des dels 339.000 del mes anterior.

A més, es publicaran el PMI i l'ISM serveis també del mes de juny, dels quals s'espera que es mantinguin en línia amb les dades del mes anterior.

META LLANÇA THREADS

En el pla empresarial, Threads, la nova app de Meta i que està destinada a competir amb Twitter, està disponible des d'aquest dimecres, un dia abans del que estava previst, per als usuaris dels EUA i de més de 100 països més.

Segons es recull a la seva descripció de l'App Store d'Apple, "Threads és el lloc on les comunitats es reuneixen per parlar de tot, des dels temes que t'interessen avui fins al que serà tendència demà. Sigui el que sigui el que t'interessa, pots seguir i connectar directament amb els teus creadors favorits i altres persones a qui els agradin les mateixes coses, o crear els teus propis seguidors fidels per compartir les teves idees, opinions i creativitat amb el món".

YELLEN VIATJA A LA XINA

La secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, serà a la Xina des d'aquest dijous i fins diumenge que ve amb l'objectiu d'estrènyer llaços entre les dues nacions.

Durant la visita, està previst que es reuneixi amb alts funcionaris del país per discutir qüestions macroeconòmiques i financeres, però també la manera com els EUA i la Xina poden "gestionar responsablement la nostra relació, comunicar-nos directament sobre les àrees de preocupació i treballar junts per fer front als desafiaments globals".

La secretària es convertirà així en el segon membre del gabinet de Joe Biden que es desplaça a la capital xinesa durant les darreres setmanes, després del viatge del secretari del Departament d'Estat, Antony Blinken.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,14% (71,69 dòlars) i el Brent perd un 0,25% (76,45 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia 0,29% (1,0882 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,52% (1.917 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,021% i el bitcoin avança un 0,16% (30.543 dòlars).

Noticias relacionadas

contador