instagram threads
Apple App Store

Meta ha llançat Threads, la seva app rival de Twitter, aquest dimecres, un dia abans del que estava previst.

L'aplicació, un 'spinoff' d'Instagram, havia estat programada per llançar-se dijous al matí, però al seu lloc es va posar en marxa per als usuaris als EUA i més de 100 països més dimecres a les 7 pm hora de l'Est. L'aplicació gratuïta ja està disponible per baixar a l'App Store d'Apple i a la botiga d'Alphabet, i mitjançant l'ús d'un codi QR al lloc web threads.net.

Les accions de Meta, que van pujar gairebé un 3% dimecres, han guanyat més d'un 1% en les operacions fora d'hores immediatament després del llançament de l'aplicació.

Els usuaris de Threads podran utilitzar els seus noms d'usuari d'Instagram i importar-ne els seguidors, i podran enviar missatges, seguir nous comptes i publicar respostes públiques, de manera molt semblant a Twitter.

"La nostra visió amb Threads és prendre el que Instagram fa millor i expandir-ho al text, creant un espai positiu i creatiu per expressar les teves idees", va dir Instagram en un bloc.

L'aplicació suposa l'amenaça més seriosa fins ara per a Twitter que, des que fos comprat per Elon Musk, ha prescindit de milers de treballadors i s'ha vist sotmès a una sèrie de canvis tècnics que no acaben d'agradar als usuaris i anunciants.

A la pregunta de si Threads pot arribar a ser més gran que Twitter -que té uns 356 milions d'usuaris actius mensuals a tot el món, enfront dels 2.000 milions d'Instagram-, Zuckerberg va respondre: "Necessitarà temps, però crec que hi hauria d'haver una aplicació de converses públiques amb més de 1.000 milions de persones. Twitter ha tingut l'oportunitat de fer-ho, però no ho ha aconseguit. Espero que nosaltres ho fem”.

Noticias relacionadas

contador