bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex ha perdut aquest divendres un 3,6%, encara que ha aconseguit tancar la setmana amb una alça superior al 5%, en un entorn en què l'optimisme s'ha obert pas... i també una certa 'calma'. És veritat que continuen els moviments bruscos i els vaivens a la borsa, però també és veritat que les alces s'han imposat la major part dels dies enmig de les notícies que apunten al fet que tal vegada, i només tal vegada, el pic de casos de coronavirus és més a prop en determinats països. A Itàlia molts donen per fet que el pic ja ha arribat, malgrat que les dades d'afectats pel virus continuen sent nefastos. A Espanya s'espera que trigui més, però també existeix aquesta sensació que les xifres aviat començaran a baixar.

  • 11.332,70
  • 0,04%

"Mentre que els mercats nord-americans han registrat guanys superiors al 15% els últims tres dies, els europeus s'han quedat enrere, obstaculitzats en certa manera per la resposta fragmentada dels diversos governs de la zona euro a la crisi. Europa també s'ha vist frenada pels senyals que el brot a Espanya està empitjorant, mentre que la situació a Itàlia no s'està desaccelerant tan ràpidament com la gent pensava originalment" explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets. Wall Street va acabar ahir amb fortes pujades del 6%, obviant la nefasta xifra de peticions inicials de desocupació, que van augmentar en 3 milions en una setmana.

"S'esperava en gran mesura. (...) Es preveu que la xifra de la setmana vinent sigui igual de dolenta, si no pitjor, i també tenim l'informe d'ús de març dels EUA, que probablement és més aviat un informe de l'atur, i igualment és probable que trenqui el rècord del pitjor informe de la història", adverteix aquest expert.

Una de les principals raons de les fortes pujades d'ahir va ser l'aprovació del projecte de llei d'estímul de 2 bilions de dòlars al Senat nord-americà. La Cambra de Representants la votarà aquest divendres. També hi ha hagut comentaris les últimes hores del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, assenyalant que la Fed encara té molta munició, i que estaria disposada a fer-la servir si fos necessari per donar suport a l'economia dels EUA i proporcionar un pont per a la recuperació.

Resumint, la setmana ha deixat cert optimisme sobre la taula, però els experts recomanen molta, molta cautela. El virus segueix propagant-se arreu, i les proporcions de la crisi econòmica que ha provocat encara són desconegudes.

"Encara és aviat perquè tenir un panorama clar. Encara que el rebot d'ahir va ser benvingut, no té en compte el fet que és probable que el recompte d'infeccions i la taxa de mortalitat continuïn augmentant considerablement les pròximes setmanes, i que en qualsevol recuperació posterior, els ingressos i la confiança dels consumidors trigaran un temps a recuperar-se", adverteixen des de CMC Markets.

ANÀLISI TÈCNICA

"Malgrat les caigudes d'aquest divendres, la veritat és que l'espelma no té implicacions de cap mena, i molt menys quan es produeix després d'un rebot del 21% mesurat des del preu de tancament d'aquest dijous i els mínims de la setmana passada (5.814)", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"De fet, podem corregir una mica més aquests pròxims dies sense invalidar la fase de rebot en què estem immersos. Al cap i a la fi, el suport a respectar en tot moment continua sent el mateix, els 'famosos' 5.800 punts, en xifres rodones", matisa.

"Continuem manegant com a escenari més probable un moviment cap a la resistència que tenim a l'últim buit baixista (7.437) i per damunt els 8.000 punts (50% d'ajust/reculada de tota la caiguda prèvia)", finalitza l'expert.

Noticias relacionadas

contador