wall street verde

Wall Street obre amb un rebot moderat després de la correcció de les darreres jornades. La renda variable nord-americana prossegueix amb el seu moviment correctiu de principis d'any, després dels guanys fortíssims acumulats el 2021. El Nasdaq puja un 1% després que ahir entrés en terreny de correcció, en registrar una caiguda del 10% des del seu anterior màxim històric.

  • 38.239,66
  • -

Els analistes tècnics consideren totalment normal la caiguda registrada pel mercat, ja que les borses es mouen sempre en 'dents de serra'. A nivell fonamental, la principal raó per explicar les vendes de les últimes setmanes és la següent.

En un context d'elevada inflació, la Reserva Federal (Fed) normalitzarà la seva política monetària als propers mesos per contenir els preus, cosa que ha provocat un augment en els rendiments dels bons. Això ha afectat sobretot el sector tecnològic, la valoració del qual és més dependent d'aquest factor.

Així, els inversors han rotat les seves carteres cap als actius que millor ho poden fer en el context actual, sobretot bancs i asseguradores, així com productors de matèries primeres, (mineres i petrolieres), a causa dels elevats preus del cru i altres materies primes.

INDICADORS MÉS VIGILATS

En aquest escenari, els inversors vigilen a prop l'evolució dels preus i el rendiment del bo nord-americà a 10 anys, que ha frenat l'avenç i marca nivells a l'1,831%, després d'acostar-se a l'1,9% al començament de setmana.

També preocupa el preu del petroli, que en el cas del West Texas baixa un 0,3%, fins als 86,74 dòlars. Els dos indicadors donen un respir al mercat, encara que, si reprenen la seva tendència alcista, poden provocar més pressió a la baixa per a les borses.

D'altra banda, la tensió geopolítica entre Rússia, els EUA i l'OTAN no es relaxa. El president nord-americà, Joe Biden, ha anticipat que Putin "es ficarà" amb Ucraïna i que ho lamentarà. "Suposo que hi entrarà. Serà un desastre per a Rússia, si envaeix Ucraïna. Els nostres aliats i socis estan preparats per imposar un cost sever a Rússia i a l'economia russa", ha advertit.

A més, aquest dijous s'ha publicat la dada de peticions d'atur dels EUA, que ha pujat molt més del que s'esperava, fins a màxims des de l'octubre, per l'impacte de la variant òmicron.

ANÀLISI TÈCNICA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al capítol de resultats, la principal referència seran els comptes de Netflix, encara que els números de la plataforma en línia de continguts no es coneixeran fins que tanqui el mercat.

Per anàlisi tècnica, atents, perquè "el cor del Nasdaq, el SOX de semiconductors, ha polvoritzat suports importants", segons indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Estem parlant dels mínims de novembre i de desembre. Cosa que deixa les portes obertes que aquest pugui rebotar a curt termini fins allà, un típic moviment en retriada temporal", afegeix aquest expert.

"Fins i tot podem endevinar un petit cap i espatlles que apuntaria cap a la zona de suport dels aproximadament 3.400 punts, que és per on passa en aquest moment la mitjana mòbil de 200 sessions", conclou Rodríguez.

A més, l'euro cotitza pla i es canvia a 1,1346 dòlars, mentre que l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.845 dòlars. Finalment, el bitcoin avança un 2,4%, fins als 42.742 dòlars.

Noticias relacionadas

contador