• El dret de subscripció preferent es podrà exercir des del 27 d'abril fins a l’11 maig
ep felix abanades

Quabit cau un 3,54% fins als 2,045 euros després d'anunciar la seva ampliació de capital per 63 milions d'euros. El motiu d'aquesta ampliació és el de captar fons per continuar amb el seu Pla Estratègic de Negoci 2017-2022. Fins a aquesta data, Quabit té com a objectiu lliurar 7.900 habitatges.

  • 0,40€
  • -1,48%

Aquest dimarts, la junta general extraordinària d'accionistes de Quabit va aprovar un augment de capital de fins a un màxim de 70 milions d'euros i l'emissió de fins a 35 milions de noves accions que començaran a cotitzar el pròxim 31 de maig.

"El nostre objectiu és reposicionar-se com un dels referents del negoci promotor a Espanya", afirma el president de la companyia, Félix Abánades, en un comunicat. "El moment no pot ser millor, afegeix Abánades. Després de les últimes inversions realitzades, hem consolidat el nostre banc de sòl i ja disposem de més d'un milió de metres quadrats edificables per promoure 8.700 habitatges".

Els 35 milions de noves accions tindran dret de subscripció preferent per a tots els accionistes actuals. Tindran un valor nominal de 0,50 euros, més una prima d'emissió d’1,30 euros per acció, de manera que el preu final de subscripció és d’1,8 euros. D'aquesta manera, l'ampliació serà de 7 accions noves per cada 22 antigues, i es tindrà un dret de subscripció preferent per cada acció existent de la companyia.

Segons va comunicar Quabit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es podrà exercir el dret de subscripció preferent des del 27 d'abril fins a l’11 de maig. El valor teòric dels drets de subscripció es fixarà aquest dijous, 26 d'abril, al tancament de mercat. A més, el grup informa que els drets es desdoblaran del valor de l'acció i començaran a cotitzar de forma separada des del dia 27 d'abril fins a l’11 de maig.

Durant aquest període es podran subscriure les accions corresponents a aquests drets i es podran sol·licitar totes les accions addicionals que es vulguin subscriure en segona volta. El termini per sol·licitar accions addicionals en segona volta serà el mateix, entre el 27 d'abril i l’11 de maig.

A partir de l'11 de maig i fins al 18 d’aquell mes, s'obrirà el període d'assignació d'accions addicionals, en cas que es cobrís la totalitat de la subscripció en primera volta. Finalment, entre el 18 i el 21 de maig, s'oferiran les accions sobrants després de la segona volta.

La companyia especifica que no hi haurà límit d'accions que es poden sol·licitar en segona volta, però les peticions que superin el nombre d'accions subscrites en primera volta passaran al tram d'assignació discrecional, juntament amb les peticions d'inversors institucionals.

Aquesta és la segona ampliació de capital en menys d’un any, ja que la immobiliària va captar el passat mes de desembre 29 milions d'euros en una ampliació de capital mitjançant col·locació accelerada, durant la qual va emetre 17,5 milions de noves accions, també a un preu nominal de 0,50 euros i amb una prima d'emissió d’1,15 euros.

Noticias relacionadas

contador