dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza aquest dimecres amb pujades moderades després del tancament alcista de dimarts i amb la ment posada a la dada d'inflació del desembre als Estats Units, que es publicarà aquest dijous i que s'ha convertit en el principal focus d'atenció a curt termini.

  • 38.239,66
  • -

"Els mercats estan esperant ansiosament l'informe de l'IPC dels EUA de demà, que serà clau per determinar la mida de la pujada de tipus de la Reserva Federal (Fed)" a la seva propera reunió, les conclusions de la qual es publicaran l'1 de febrer, segons expliquen els experts de Danske Bank.

El consens "s'inclina clarament cap a una alça de 25 punts bàsics", afegeixen des del banc danès, malgrat que diversos membres de la Fed han assenyalat aquesta setmana que una pujada de 50 punts bàsics és sobre la taula.

"Continuem pensant que és una decisió molt disputada, però ara els mercats estan subestimant la probabilitat d'un augment de 50 punts bàsics, enmig de la relaxació de les condicions financeres globals dels darrers mesos", conclouen aquests experts.

LES PREVISIONS DE BLACKROCK

Els estrategs de BlackRock consideren poc probable l'esperada relaxació de la política monetària de la Fed o del BCE que espera el mercat. És més, en la gestora d'actius més gran del món opinen que no hi haurà baixades dels tipus aquest any.

"Les fortes pujades de tipus destinades a reduir la inflació provocaran recessions. Ja estem veient que les pujades de tipus estan perjudicant les parts de l'economia més sensibles als tipus d'interès, com ara l'habitatge", destaca BlackRock.

Tot i això, això només provocarà que els tipus no pugin més al llarg de l'any, ja que la inflació es mantindrà per sobre de l'objectiu establert pels bancs centrals, cosa que no permetrà retallar el preu del diner.

L'AVÍS DE MORGAN STANLEY

Per part seva, el director d'inversions de Morgan Stanley, Mike Wilson, ha advertit de les dificultats que podria afrontar la borsa nord-americana si finalment arriba la recessió el 2023. Segons les seves estimacions, les accions cauran més d'un 20% si es dona aquest escenari, de manera que els inversors haurien de preparar-se per a un hivern a la baixa.

Segons la seva opinió, l'S&P 500 és vulnerable a una caiguda del 23%, que el situaria als 3.000 punts, si la recessió que ve és més greu del que s'esperava.

En aquest sentit, el Banc Mundial ha retallat aquest dimarts la previsió de creixement per a l'economia global fins a l'1,7% des del 3% anterior i ha afegit que el món està "perillosament a prop" de la recessió.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,06% (76,62 dòlars) i el Brent guanya un 2,07% (81,69 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,21% (1,0758 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,21% (1.880 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,585% i el bitcoin cau un 0,46% (17.380 dòlars).

Noticias relacionadas

contador