dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Wall Street cotitza aquest dimecres amb pèrdues destacades després del tancament mixt de dimarts i les negatives previsions de Microsoft, publicades ahir a la nit i que estan llastrant la cotització del gegant tecnològic, amb caigudes al voltant del 4%.

  • 38.460,92
  • -

Després del fort ral·li del Nasdaq a l'inici d'any, els inversors necessiten una mica més per continuar comprant valors associats a la tecnologia. I les previsions de Microsoft no han ajudat en aquest sentit.

Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell, comenta que "Microsoft, igual que diversos rivals, ja havia enviat un missatge clar sobre la seva visió de les perspectives immediates en anunciar grans retallades de feina: no és realment una sorpresa veure que les previsions de beneficis es retallen en conseqüència”.

Ara, aquestes "ombrívoles perspectives no ajudaran a millorar el feble sentiment cap al sector" i "estableixen un to incòmode abans de les publicacions dels seus rivals tecnològics".

RESULTATS DE TESLA

Abans de l'obertura, ha publicat els comptes el fabricant d'avions Boeing. El fabricant d'avions ha tancat el quart trimestre amb pèrdues de 663 milions de dòlars, malgrat l'augment de les vendes i els lliuraments. Amb tot, la xifra és gairebé sis vegades inferior a les pèrdues de més de 4.100 milions que va registrar entre l'octubre i el desembre del 2021.

Després del tancament, el valor que centrarà l'atenció serà Tesla, els comptes del qual seran analitzats amb lupa. Tot i que el més important serà conèixer quines són les seves previsions de cara als propers trimestres. Això serà fonamental per saber si el ral·li de les últimes setmanes que ha registrat el valor, després de la caiguda del 2022, té continuïtat.

Després del tancament, una altra empresa important que presentarà les xifres serà IBM. A més, dijous publicaran Visa i Mastercard (Intel després del tancament); i divendres faran el mateix la petroliera Chevron i American Express.

DADES ECONÒMIQUES

A l'agenda econòmica, el més destacat serà la decisió sobre tipus d'interès del Banc del Canadà. S'espera una pujada de 25 punts bàsics, fins al 4,5%, però el més rellevant serà saber quina és la previsió sobre el camí dels interessos.

Dijous es publicaran les dades setmanals d'atur i la primera estimació del PIB del quart trimestre dels Estats Units, que previsiblement reflectirà una moderació en el ritme del creixement fins al 2,6% anualitzat, després de situar-se al 3,2% entre els mesos de juliol a setembre.

I divendres, la dada clau serà l'índex de preus del consum personal, el PCE, la variable de preus més seguida per la Fed i el comportament del qual serà determinant en la decisió que adopti la setmana que ve sobre els tipus el banc central (el consens espera ara que moderi les alces fins als 25 punts bàsics).

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,49% (80,52 dòlars) i el Brent guanya un 0,28% (86,38 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,009% (1,0884 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,36% (1.928 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa al 3,44% i el bitcoin cedeix un 2,11% (22.491 dòlars).

Noticias relacionadas

contador