microsoft logo tienda
ajay_suresh (Flickr)

Microsoft ha fet públics els seus resultats per a l'últim trimestre del 2022, un període durant el qual va registrar uns beneficis de 16.425 milions de dòlars, xifra que suposa una caiguda del 12% des dels 18.765 milions registrats al mateix període de l'any anterior. Els guanys per acció van ser de 2,20 dòlars, també en descens des dels 2,48 de l'últim trimestre del 2021. Les accions de la companyia van pujar a prop d'un 4% en les operacions posteriors al tancament de Wall Street, encara que van acabar esborrant els guanys i aquest dimecres cauen un 4% després d'advertir Microsoft que el creixement es desaccelerarà.

  • 406,62$
  • 1,41%

En concret, Amy Hood, vicepresidenta executiva i directora financera de Microsoft, va dir en una conferència telefònica que "estem veient els clients actuar amb cautela", cosa que es va traduir en "la moderació del creixement del consum en Azure i un creixement inferior al esperat en nous negocis" al desembre.

Hood també ha apuntat que a la companyia "esperem que les tendències de negoci que vam veure a finals de desembre continuïn" el trimestre actual, projectant que els ingressos seran aproximadament 1.000 milions de dòlars o més per sota del que esperava el consens.

Aquestes paraules són les que van provocar que s'esborressin els guanys que al principi va registrar Microsoft a l'after hours, ja que els inversors es mostraven entusiasmats amb els resultats de les vacances, que mostraven un sòlid creixement del núvol. Però les accions es van capgirar després de les previsions de Hood.

Al quart trimestre, els ingressos van ser de 52.700 milions, i van augmentar un 2%, mentre que els ingressos operatius van ser de 20.400 milions, després de registrar una caiguda del 8%.

"Ens enfoquem en l'excel·lència operativa a mesura que continuem invertint per impulsar el creixement. Els ingressos de Microsoft Cloud van ser de 27.100 milions de dòlars, un 22% més en taxa anual, ja que les nostres ofertes comercials continuen generant valor per als nostres clients", havia apuntat Hood prèviament.

Els ingressos per productes comercials i serveis al núvol d'Office van augmentar un 7%, impulsats pel creixement dels ingressos comercials d'Office 365 de l'11%, mentre que els ingressos de Linkedin van augmentar un 10%.

A més, els ingressos per productes de servidor i serveis al núvol van augmentar un 20%, impulsats per Azure i altres ingressos per serveis al núvol, en què es va registrar un creixement del 31%.

Per al trimestre actual, els directius de Microsoft esperen uns ingressos entre 50.500 i 51.500 milions de dòlars, segons les previsions de Hood. La mitjana dels analistes esperava uns ingressos de 52.420 milions de dòlars, segons FactSet.

ESCENARI COMPLEX

Victoria Scholar, directora d'Inversions d'Interactive Investor, comenta que "després d'un dur 2022 durant el qual Microsoft es va desplomar al voltant d'un 30%, l'acció cotitza pràcticament plana des del començament d'any, per sota d'Apple i Amazon, que pugen més d'un 12% cadascuna, així com del Nasdaq 100, que ha gaudit d'un sòlid començament del 2023”.

I aquest exercici la companyia s'enfronta a un escenari complex. Primer, perquè els seus resultats han estat mixtos, amb un benefici per acció que ha superat les expectatives, però amb uns ingressos per sota del que s'esperava. Sense oblidar que les previsions de vendes per al trimestre en curs també s'han quedat per sota de les previsions dels analistes, ja que el gegant tecnològic apuntava a unes vendes entre 50.500 i 51.500 milions de dòlars al tercer trimestre fiscal, en part a causa dels efectes de les divises.

En segon lloc, diu Scholar, perquè Microsoft "s'enfronta a una factura de 1.200 milions de dòlars per pagar els 10.000 acomiadaments anunciats la setmana passada", com a part de la tendència a la qual s'ha sumat el sector tecnològic de "realitzar retallades de personal al mig de la recessió econòmica".

Una idea en què també incideix Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell. "Microsoft, igual que diversos dels seus rivals, ja havia enviat un missatge clar sobre la seva visió de les perspectives immediates en anunciar grans retallades de feina: no és realment una sorpresa veure que les previsions de beneficis es retallen en conseqüència", ha comentat .

Ara, aquestes "ombrívoles perspectives no ajudaran a millorar el feble sentiment cap al sector", i és que "estableix un to incòmode abans de les actualitzacions dels seus rivals tecnològics". Una cosa amb què coincideix Neil Wilson, analista en cap de mercat a Finalto: "Les accions han caigut després de la publicació dels resultats, cosa que suggereix que les perspectives per al sector tecnològic en general segueixen sent febles".

Noticias relacionadas

contador