wall street en baisse avec les craintes sur l inflation

Les principals borses dels EUA es prenen un respir i Wall Street obre en vermell en una setmana durant la qual seran protagonistes les empreses de vendes al detall i la publicació de les actes de la darrera reunió del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC ), cosa que donarà una visió de quins poden ser els propers moviments de la Reserva Federal (Fed).

A l'espera de conèixer les dades macroeconòmiques que puguin descartar la idea d'una recessió, a la setmana passada, l'S&P 500 va tancar en positiu per quarta setmana consecutiva, i va protagonitzar el període alcista més perllongat des del novembre de l'any passat. Per part seva, el Nasdaq va acabar en nivells no vistos des de l'abril, per sobre dels 13.000 punts.

Amb vista a aquesta setmana, esperen la publicació de resultats d'empreses com Home Depot, Walmart i Target. A més, es coneixeran dades de vendes al detall. Les seves xifres poden donar pistes sobre com els negocis s'han vist afectats per la inflació i altres desafiaments macro durant el trimestre.

"A Wall Street aquesta setmana serà intensa per a les empreses del sector de la distribució al detall, moltes de les quals es confessaran davant els inversors, donant a conèixer les seves xifres corresponents al trimestre passat i, sobretot, les seves expectatives de negoci, cosa que serà seguit molt de prop pels inversors en estar l'activitat d'aquestes companyies directament lligada amb el consum privat, serà molt important estar atents al que diguin totes sobre canvis potencials en els hàbits de compra dels consumidors, provocats possiblement per la seva pèrdua de capacitat adquisitiva, producte de l'alta inflació, ja que poden provocar moviments en unes borses que fa setmanes que estan a l'alça", assenyalen els analistes de Link Securities.

També a l'agenda d'aquesta setmana destaca la publicació, dimecres, de les actes de l'última reunió del FOMC, de les quals els inversors esperen poder deduir quins seran els propers moviments de la Fed. Després de conèixer les dades que van mostrar que les pressions inflacionàries podrien estar disminuint als Estats Units els inversors es van relaxar. Les previsions ara descarten que la Fed torni a pujar els tipus d'interès de referència en 75 punts bàsics al setembre, i la majoria del mercat aposta per un increment de mig punt.

Tot i la moderació vista als EUA, "continuem en un escenari d'inflació elevada sense que es vegi el pic durant els propers mesos", apunten els analistes de Renta 4, que veuen "previsible que les rebaixes de tipus arribin més aviat del que inicialment s'esperava". En el cas dels EUA fins i tot tan aviat com el primer semestre del 2023.

D'altra banda, els bons cotitzen a la baixa aquest dilluns. El rendiment del bo del Tresor a 10 anys de referència es col·loca 0,083 punts bàsics més baix, al 2,764% al començament de la setmana.

Entre les primeres matèries, el preu del barril de petroli Brent cau un 5,01%, fins als 93,23 dòlars, mentre que el barril West Texas cedeix també un 5,3%, fins als 87,21 dòlars.

Per part seva, l'unça d'or cedeix un 1,04%, fins als 1.796 dòlars. Igual es comporta la plata, que perd un 2,55%, fins als 20,175 dòlars.

Pel que fa a les divises, l'euro/dòlar corregeix un 0,4%, fins als 1,0215 dòlars.

Noticias relacionadas

contador