chinacbbolsa11

El Banc Popular de la Xina (BPC) ha sorprès anunciant una retallada en els tipus d'interès enfront de l'alentiment de la recuperació de l'economia nacional. Es tracta del primer moviment d'aquest tipus que l'organisme duu a terme des del gener passat.

En concret, segons ha detallat a través d'un comunicat, la retallada és de 10 punts bàsics dels serveis de préstec a mitjà termini a un any, situant-los en nous mínims històrics, al 2,75%. D'aquesta manera, el BPC injectaria 400.000 milions de iuans a l'economia.

L'objectiu del BCP és "satisfer plenament les necessitats de les institucions financeres" i "mantenir una liquiditat raonable i suficient al sistema bancari".

A més, aquest dilluns s'ha publicat la dada de vendes del comerç al detall, que al juliol van registrar un creixement interanual del 2,7%, quatre dècimes menys que al mes anterior. Segons el Departament de Comerç i Afers Econòmics de l'Oficina Nacional d'Estadístiques, "el mercat de consum es va veure afectat per factors com la propagació de l'epidèmia i la disminució de la taxa de creixement de les vendes de productes de viatge, per això el creixement de les vendes es va desaccelerar".

Per la seva banda, la producció industrial va augmentar el 3,8% interanual, una dècima menys.

La setmana passada es va conèixer que la inflació de la Xina es va accelerar al juliol fins al nivell més alt en dos anys, en gran part a causa de l'augment dels costos de la carn de porc, mentre que la feble demanda dels consumidors va mantenir les pressions generals sobre els preus sota control. Els preus al consum van augmentar un 2,7% al juliol en comparació amb el mateix període del 2021, la pujada més gran des del juliol del 2020.

contador