dl walmart wal mart retail discount us usa united states of america nyse sam walton logo 20230518 1300
Sharecast graphic / Josh White

Wall Street cotitza amb pèrdues aquest dimarts, després d'haver estat tancat dilluns per la festivitat del 'Dia dels Presidents'.

  • 18.546,23
  • -0,06%

Els inversors es mantenen en espera de més resultats empresarials, com els que estan publicant Walmart i Home Depot abans de l'obertura, o els que publicarà Nvidia aquest dimecres, després del tancament del mercat.

Després de la reculada més gran del que s'estima de les vendes al detall al gener, els comptes de Walmart i Home Depot "permetran testejar la salut del consumidor nord-americà", segons indiquen els experts de Bankinter.

HOME DEPOT CAE, WALMART PUJA

En el cas de Home Depot, la cadena de bricolatge més gran dels EUA, les seves accions cauen a prop del 2% en la sessió malgrat superar els pronòstics del consens.

Al contrari, els títols de Walmart repunten a prop del 3% després que la cadena mundial de supermercats més gran hagi convençut amb les seves xifres. A més, ha anunciat la compra de Vizio per 2.300 milions de dòlars.

En altres notícies destacades, el prestador Capital One ha acordat la compra de Discover Financial, en una operació que s'ha plantejat en accions i que ha estat valorada en 35.300 milions de dòlars. L'operació crearà la companyia de targetes de crèdit més gran als Estats Units. Les accions de Discover Financial pugen un 10%.

AGENDA ECONÒMICA

A l'agenda econòmica, destaca únicament la publicació de l'índex d'indicadors avançats del mes de gener, el 'Leading Economic Index' (LEI) que elabora mensualment la consultora Conference Board.

A més, dimecres es publicaran les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal, i dijous coneixerem les xifres de PMIs preliminars del febrer als EUA, tant del sector manufacturer com del sector serveis.

SITUACIÓ DEL MERCAT

Tot i tancar divendres en negatiu, l'S&P 500 va aconseguir aguantar els 5.000 punts, després de marcar dijous un nou màxim històric en preus de tancament als 5.029 punts.

"Els resultats corporatius continuen sorprenent positivament i el mercat accepta pacíficament el retard d'unes baixades de tipus que no són urgents, en un context d'expansió econòmica, plena ocupació, riscos a la baixa i xifres i perspectives empresarials francament bones i millors del que s'esperava. La solidesa dels fonamentals clàssics del mercat neutralitza qualsevol possible urgència per les baixades de tipus", expliquen des de Bankinter.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,73% (79,77 dòlars) i el Brent cau un 0,11% (83,48 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,50% (1,0831 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,84% (2.041 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,263%, i el bitcoin avança un 0,35% (52.044 dòlars).

Noticias relacionadas

contador